«Ναι» από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με διεύρυνση του χρόνου έρευνας στην υγεία

«Ναι» από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με διεύρυνση του χρόνου έρευνας στην υγεία

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και να αλλάξει την επικεντρωμένη εκεί ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας αποδόθηκε από την αντιπολίτευση η προαναγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει για σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υπογράμμισε: «Κάθε φορά που βρίσκονται σε αδιέξοδο (σ.σ.: οι κυβερνώντες) στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εξαγγέλλουν και μία εξεταστική επιτροπή – όπως σήμερα για την υγεία».

Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να προσθέσει ότι η θέση του κόμματός του είναι ξεκάθαρη: «Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα». Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτηση στο twitter, φρόντισε να επισημάνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχεται τη σύσταση εξεταστικής για την υγεία, με επέκταση του χρόνου που θα διερευνηθεί μέχρι τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης. «Μετά χαράς δεχόμαστε την εξεταστική για την υγεία, που φυσικά θα τα ψάξει όλα μέχρι και σήμερα… και τότε θα δούμε το ηθικό πλεονέκτημά τους», σχολίασε.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η αρμόδια τομεάρχης, Εφη Χριστοφιλοπούλου, αφού μίλησε για προσπάθεια του κ. Τσίπρα «να αποδράσει από τη ζοφερή πραγματικότητα», πρόσθεσε: «Οσον αφορά στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία, συμφωνούμε, αλλά να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη, ιδίως για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015, σύμφωνα με την αναφορά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον εισαγγελέα. Με καμία επιχείρηση σκανδαλολογίας δεν μπορεί να καλύψει τη διάλυση που έχει φέρει στο σύστημα υγείας». Προσπάθεια αποπροσανατολισμού, η οποία, όμως, «δεν περνάει πια στον ελληνικό λαό», απέδωσε στον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή «πρόσφερε “θεάματα” και μάλιστα κακόγουστα, χωρίς όμως “άρτο”. Πολύ δε περισσότερο που η ίδια η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το περαιτέρω κόψιμο του “άρτου” των λαϊκών οικογενειών». Οπως είπε, το ΚΚΕ θα πει «ναι» στην εξεταστική, «χωρίς όμως να έχουμε αυταπάτες».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο twitter ότι το κόμμα του συμφωνεί με τη σύσταση εξεταστικής για την υγεία. «Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα», πρόσθεσε. Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι ανέφερε ότι οι φορολογούμενοι δικαιούνται να γνωρίζουν πού πήγαν τα λεφτά τους, αλλά «η διερεύνηση για τις σπατάλες στον χώρο της υγείας δεν μπορεί να γίνεται ούτε επικοινωνιακό πυροτέχνημα ούτε να εξαντλείται σε μια συζήτηση εντυπώσεων που δεν θα βγάλει τίποτα στο τέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή