Σαν να χτίζει σπίτι ένας φούρναρης

Σαν να χτίζει σπίτι ένας φούρναρης

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρωτιέμαι ποια μπορεί να είναι η σχέση του Αλέξη Τσίπρα με την Αθήνα. Στην υποθετική περίπτωση, που θα μπορούσε να ξεχωρίσει τα κτίρια της Τριλογίας σε ανάκατη σειρά, θα ήταν άραγε σε θέση να γράψει 100 λέξεις για το πώς βλέπει το αύριο αυτής της πόλης; Αδιάφορα, ίσως, όλα αυτά αλλά ήταν πράγματι διασκεδαστική η φωτογραφία που διοχετεύτηκε με τον πρωθυπουργό να μελετάει τον χάρτη της Αθήνας. Εφερε στον νου τα μεγάλα άλματα της Ιστορίας. Μόλις τυλίχτηκε και πάλι ο χάρτης, μείναμε με το ερώτημα: Ποιος δουλεύει ποιον; Ασφαλώς η κυρία Δούρου που συμμετείχε στη σύσκεψη-παρωδία θα έχει κάτι να πει στους Αθηναίους για το Πεδίον του Αρεως. Και ο δήμαρχος Αθηναίων θα έχει μόνο όφελος αν κρατήσει απόσταση ασφαλείας από κακόγουστες φάρσες και αν αποφύγει στο μέλλον τις φωτογραφίες δίπλα στους ξεδιπλωμένους χάρτες του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν αξίζει καν να σταθεί κανείς στο περιεχόμενο των σχεδίων της κυβέρνησης, γιατί ούτε σχέδια υπάρχουν ούτε καμία έννοια για την Αθήνα. Αν υπήρχαν σχέδια, αυτά θα είχαν παρουσιαστεί επί της ουσίας, και αν υπήρχε έννοια για την Αθήνα, ο Τσίπρας δεν θα ήταν Τσίπρας.

Με όλα αυτά να έχουν ήδη καταχωνιαστεί στο σκοτάδι του χθες, μοιάζουν ακόμη πιο τερατώδη μετά την αποκάλυψη της αφετηρίας για την όψιμη «σκέψη» της κυβέρνησης για την πρωτεύουσα. Τα έγραψε πολύ καλά στη χθεσινή «Κ» ο Γιώργος Λιάλιος, που εξηγεί ότι όλα ξεκίνησαν από επενδυτικό ενδιαφέρον που προέκυψε μέσω τραπέζης στο ημιτελές εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό, «αλλά και την παρακείμενη έκταση, την οποία απαλλοτρίωσε το 2013 ο Δήμος Αθηναίων με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και η οποία μένει προς το παρόν αναξιοποίητη». Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι μπορεί να μας τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και να συνδέσει αυτήν την εξέλιξη με ένα δικό της σχέδιο για την Αθήνα, να δελεάσει τους Παναθηναϊκούς και να μιλήσει ακόμη και για στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αυτό, ειδικά, το τελευταίο ήταν καρφί σε ανοικτή πληγή και στο σημείο αυτό ούτε να γελάσει μπορεί κανείς.

Ας μείνουν ρολά οι χάρτες της Αθήνας και ας γίνει ό,τι είναι να γίνει στον Βοτανικό χωρίς τη βοήθεια της προπαγάνδας. Ας αφήσουν κάποιους να επενδύσουν, όπου μπορούν και όπως μπορούν, αλλά ας αφήσουν την Αθήνα ήσυχη. Αλλωστε θέλει κι άλλη επιδείνωση για να τη φέρουν στα μέτρα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή