ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Μητσοτάκης: «Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, την Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2017», απ' οπου μίλησε για το σημαντικό στοίχημα της χώρας αναφορικά με την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε κατά την είσοδό του: «Με μεγάλη χαρά, επισκέπτομαι, σήμερα, τη σημαντική έκθεση “Food Expo”, όπου παραπάνω από 1.200 Έλληνες παραγωγοί - μεγάλοι, μεσαίοι, μικροί - προβάλλουν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει - που μας αξίζει ως χώρα - στην παγκόσμια διατροφική αγορά.»

Και προσέθεσε: Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό στοίχημα για τη χώρα. Η σωστή τυποποίηση και σωστή προβολή των προϊόντων μας είναι αυτή, η οποία θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε θέσεις σε αγορές του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει και στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης».

Επισήμανε ακόμα πως «για τη Νέα Δημοκρατία, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη συνολικά της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών - που είναι η φυσική μετεξέλιξη της πρωτογενούς παραγωγής - αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Πόσο μάλλον σε μια εποχή, όπου η μεσογειακή διατροφή, η ελληνική διατροφή, έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες.»

Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές της “Food Expo”, και ευχήθηκε καλή επιτυχία,  με ακόμα περισσότερους εκθέτες του χρόνου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ