«Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ» απαντά το Βερολίνο στον Τραμπ

«Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ» απαντά το Βερολίνο στον Τραμπ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διέψευσε την Κυριακή τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ότι το Βερολίνο οφείλει στο ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες «τεράστια ποσά» για την άμυνα, σημειώνοντας ότι ο καθένας θα ήθελε να μοιραστεί δίκαια το βάρος και ότι για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε μια «σύγχρονη ιδέα για την ασφάλεια» που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο NATO αλλά και μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση και επένδυση στα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ», ανέφερε σε δήλωσή της η φον ντερ Λάιεν, η οποία πρόσθεσε πως είναι λάθος να συνδέεται ο στόχος της Συμμαχίας οι αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ τους έως το 2024, μόνο με το ΝΑΤΟ. «Αμυντικές δαπάνες πηγαίνουν επίσης σε ανθρωπιστικές αποστολές του ΟΗΕ, στις ευρωπαϊκές αποστολές και στη συμβολή μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας του Ι.Κ.», είπε η φον ντερ Λάιεν.

Ο Τραμπ σημείωσε χθες σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η Γερμανία «οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο NATO και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθούν περισσότερα για την ισχυρή, και πολύ δαπανηρή, άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία», παρά την αναφορά του σε μία «εξαιρετική» συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ. 

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή