Χρυσόγονος: «Ομολογία αποτυχίας εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018»

Χρυσόγονος: «Ομολογία αποτυχίας εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η διαπραγματευτική ισχύς της Αθήνας δεν αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Κώστας Χρυσόγονος στον απόηχο της δήλωσης Ντάισελμπλουμ ότι η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι τον Ιούλιο το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο της ΕΚΤ και τα χρήματα δύσκολα θα συγκεντρωθούν χωρίς συμφωνία, αλλά και να συγκεντρωθούν θα στραγγίξουν την οικονομία με παράπλευρες επιπτώσεις που θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη αν η κυβέρνηση ανέμενε τις γερμανικές εκλογές προσδοκώντας ενδεχόμενη νίκη του Μάρτιν Σουλτς το Σεπτέμβριο.

«Εκλογές πριν το Νοέμβριο του 2018 θα αποτελούσαν ομολογία αποτυχίας» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας ότι το «περιεχόμενο της λαϊκή εντολής το Σεπτέμβριο ήταν συμφωνία με τους θεσμούς για να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητά μας ως κράτος και να βγούμε στις αγορές».

Ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε ανοιχτή συζήτηση για τη διαπραγμάτευση στη Βουλή αν περάσει χωρίς συμφωνία και το ορόσημο του Eurogroup της 7ης Απριλίου. «Να πει η κυβέρνηση τι ζητάνε οι δανειστές, που διαφωνεί και τι ζητά η αντιπολίτευση, και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους… Να υποδειχθεί η λύση πού θα βρούμε τα λεφτά, ή αν θέλουμε χρεοκοπία» επισήμανε. «Στη Βουλή συζητάνε άλλα πράγματα και δεν συζητάνε το ελληνικό θέμα τη Λυδία λίθο;» διερωτήθηκε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή