Νέα «τρομο-πακέτα» στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

Νέα «τρομο-πακέτα» στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ νέες παγιδευμένες με εκρηκτικά επιστολές, που είχαν αποδέκτες «στόχους» σε ευρωπαϊκές χώρες, εντοπίστηκαν χθες στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Τα οκτώ νέα «τρομο-πακέτα» βρέθηκαν από την Αστυνομία στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών μετά την αποστολή των δύο δεμάτων-βομβών, το πρώτο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και το δεύτερο στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, τα οκτώ πακέτα στάλθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από κουτιά σε περιοχές της Αττικής, δίχως να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχαν ταχυδρομηθεί (μαζί με τα άλλα δύο) στην αρχή της περασμένης εβδομάδας. Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν χθες ότι τα οκτώ δέματα είχαν αποδέκτες ισχυρούς Ευρωπαίους οικονομικούς παράγοντες και μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Ενδεικτικά, μεταξύ των παραληπτών φέρεται να είναι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αντίστοιχα, ως αποστολείς εμφανίζονται διαπρεπείς Ελληνες οικονομολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Γκ. Χαρδούβελης, καθηγητές πανεπιστημίου κ.ά. Χθες, οι «εικονικοί» αποστολείς των παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων έγινε προσπάθεια να βρεθούν και να ενημερωθούν από την Αστυνομία, διαδικασία εξάλλου που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση των δύο κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδη και Β. Κικίλια, που εμφανίζονταν ως αποστολείς στα δύο δέματα προς Βερολίνο και Παρίσι. Οι οκτώ νέες παγιδευμένες επιστολές στάλθηκαν για εξερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ελεγχθούν για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA των πραγματικών αποστολέων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη παγιδευμένο δέμα με παραλήπτη τον Β. Σόιμπλε, σταλμένο μέσω ΕΛΤΑ, εντοπίστηκε από υπαλλήλους του γερμανικού υπ. Οικονομικών. Την επόμενη μέρα, παγιδευμένη επιστολή εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε με καθυστέρηση ότι τα δύο δέματα είχαν περάσει από το μηχάνημα X-ray στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 14 Μαρτίου και είχαν ταξιδέψει με εμπορικές πτήσεις προς Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή