ΗΠΑ: Μόνο με το κινητό τους οι επιβάτες στην καμπίνα σε πτήσεις από οκτώ μουσουλμανικές χώρες

ΗΠΑ: Μόνο με το κινητό τους οι επιβάτες στην καμπίνα σε πτήσεις από οκτώ μουσουλμανικές χώρες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απαγόρευση μεταφοράς συσκευών μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στην καμπίνα αεροσκαφών από οκτώ μουσουλμανικές χώρες και δέκα συνολικά αεροδρόμια προχώρησαν οι ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η νέα αυτή οδηγία αποτελεί μια προσπάθεια πλήρωσης ορισμένων κενών στην ασφάλεια των ξένων αεροδρομίων και δεν πρόκειται για κάποια συγκεκριμένη απειλή. 

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως τα «απαγορευμένα» αντικείμενα συμπεριλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές, τάμπλετ, κάμερες, και παιχνιδομηχανές μεγαλύτερες από ένα κινητό.

Η νέα πολιτική τέθηκε σε ισχύ από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, ενώ οι αερογραμμές οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 96 ωρών. Ειδικότερα, η πολιτική αυτή αφορά πτήσεις προς Αμερική από τα αεροδρόμια του Αμμάν, του Καϊρου, της Τζέντα και του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, της Κωνσταντινούπολης, του Κουβέιτ, της Καζαμπλάνκα, της Ντόχα, του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι.

Οι περιορισμοί δεν θα επιβληθούν και στα μέλη του πληρώματος, δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου στα ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους η νέα απαγόρευση θα επηρεάσει κατά μέσο όρο 50 πτήσεις προς τις ΗΠΑ ημερησίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή