Αφαντος παραμένει ο Αρτέμης Σώρρας

Αφαντος παραμένει ο Αρτέμης Σώρρας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κατόπι του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται από την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ. Εις βάρος του επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», εξάλλου, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του εισαγγελέα Εφετών Πάτρας, μετά την καταδίκη του σε 8ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν (από το απόγευμα της Παρασκευής και μετά) έρευνες σε σπίτια συγγενικών του προσώπων, αλλά και σε τοπικές οργανώσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις» στην πρωτεύουσα, δίχως πάντως αποτέλεσμα. Επιπλέον, έγινε προσπάθεια να βρεθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του βίντεο-μανιφέστο, που ο Σώρρας «ανέβασε» στο Διαδίκτυο το πρωί του Σαββάτου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε σχετικά: «Κοιτάζουμε κάθε περίπτωση και εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος».

Ο καταζητούμενος φέρεται να έχει δηλώσει διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Πάτρα και, μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τη σύζυγό του να παρέστη το πρωί της Παρασκευής στο δικαστήριο στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση υπεξαίρεσης. Προσπάθησε με τη βοήθεια ενός δικηγόρου (επικαλέστηκε κώλυμα) να επιτύχει αναβολή της δίκης, δίχως να τα καταφέρει. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι στην Πάτρα, πλην της συζύγου του, βρισκόταν πιθανότατα και ο ίδιος ο Σώρρας και ένα από τα σενάρια που ερευνήθηκαν ήταν το ανδρόγυνο να διέφυγε με πλοίο στην Ιταλία. Αξιωματικός της Ασφάλειας Πατρών, όμως, διευκρίνισε ότι «ο Σώρρας έχει πολύ καιρό να εμφανιστεί στην Πάτρα» και προσέθεσε ότι από την αστυνομική έρευνα δεν επιβεβαιώθηκαν εκτιμήσεις περί φυγής του στο εξωτερικό. Ο ίδιος αξιωματικός διευκρίνισε ότι στο πλαίσιο αναζήτησης του Σώρρα έχουν ελεγχθεί σπίτια συγγενικών του προσώπων στην Πάτρα, δίχως μέχρι στιγμής να βρεθούν ίχνη του επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις». Χθες, πάντως, ο συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι ο Σώρρας κρύβεται, διότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή