Απώλειες στις αγορές της Ευρώπης

Απώλειες στις αγορές της Ευρώπης

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mικρές απώλειες παρουσίασαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Οι επενδυτές προβληματίζονται με τις εξελίξεις στο πεδίο του διεθνούς εμπορίου μετά τη σύνοδο του G20, στην κοινή ανακοίνωση της οποίας δεν συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση των κρατών-μελών για την απόρριψη του προστατευτισμού.

Το δολάριο υποχώρησε δραστικά στα χαμηλότερα επίπεδα κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, λόγω των ανησυχιών για τη μετριοπαθή στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ως προς τον ρυθμό αύξησης του κόστους δανεισμού. O δείκτης δολαρίου, ο οποίος αποτιμά το δολάριο έναντι καλαθιού άλλων ισχυρών νομισμάτων, υποχώρησε στα χαμηλότερα από τις 7 Φεβρουαρίου, στις 100,020 μονάδες. Το πετρέλαιο Brent είχε πτώση 0,56%, στα 51,47 δολάρια το βαρέλι, και το αργό Νέας Υόρκης υποχώρησε 1,27%, στα 48,16 δολάρια το βαρέλι, λόγω των ανησυχιών ότι η αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ θα εξουδετερώσει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του.

Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε χθες με +0,07%, o Ftse 300 με -0,14%, στο Παρίσι o Cac 40 με -0,34% και στη Φρανκφούρτη ο Dax με -0,35%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή