Συγχωνεύεται η Vodafone με την Idea στην Ινδία

Συγχωνεύεται η Vodafone με την Idea στην Ινδία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ινδική μονάδα της βρετανικής εταιρείας Vodafone Group συμφώνησε χθες να συγχωνευθεί με την ινδική Idea Cellular, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας αξίας 23 δισ. δολαρίων.

Μέσω της συγχώνευσης θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ινδία, με 400 εκατ. συνδρομητές, ξεπερνώντας ουσιαστικά τους χρήστες της αντίπαλης Bharti Airtel και αντιπροσωπεύοντας το 40% των εσόδων στη δεύτερη στον κόσμο μεγαλύτερη αγορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, βάσει συνδρομητών, μετά την Κίνα.

Η εν λόγω συμφωνία έρχεται ως απάντηση στην επιτυχία που γνωρίζει τελευταία η έτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, Reliance Jio Infocommm, η οποία από πέρυσι προσφέρει στους χρήστες της δίκτυο 4G. Η εταιρεία έχει ιδρυθεί από τον πιο πλούσιο επιχειρηματία στην Ινδία, τον Μουκές Αμπάνι, ενώ το κόστος δημιουργίας της ξεπέρασε τα 20 δισ δολάρια. Η εταιρεία του κ. Αμπάνι πρόσφερε ελεύθερες υπηρεσίες στους πελάτες για πολλούς μήνες, υποχρεώνοντας τις υπόλοιπες τρεις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ινδίας, την Bharti Airtel, τη Vodafone και την Idea Cellular, να μειώσουν τις τιμές τους και να καταγράψουν χαμηλότερα έσοδα.

Οι δύο εταιρείες που βρίσκονταν σε συζητήσεις από τον Ιανουάριο θα πρέπει να βρουν κοινή γραμμή σε ορισμένους τομείς, προκειμένου να συμμορφωθούν στους κανόνες που επιβάλλουν οι Αρχές της Ινδίας. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί το 2018.

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών, οι μετοχές της Idea Cellular σημείωσαν άνοδο 14,3%, αλλά εν συνεχεία υποχώρησαν κατά 10%, στις 97,7 ρουπίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή