«Η Γερμανία δεν χρωστάει στο ΝΑΤΟ»

«Η Γερμανία δεν χρωστάει στο ΝΑΤΟ»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Θετική υπό προϋποθέσεις στην άρση των κυρώσεων προς τη Ρωσία εμφανίστηκε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, η οποία ετοιμάζεται να επισκεφθεί τη Μόσχα στις αρχές Μαΐου. Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Γερμανία οφείλει χρήματα στο ΝΑΤΟ, όπως έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τη Γερμανίδα καγκελάριο την Παρασκευή. Το ταξίδι της Μέρκελ στην Ουάσιγκτον εκτυλίχθηκε χωρίς απρόοπτα, αλλά, μετά την επιστροφή της, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Γερμανία «χρωστάει πολλά λεφτά στο ΝΑΤΟ» και πρέπει «να πληρώσει πολύ περισσότερα στις ΗΠΑ για την πανάκριβη άμυνά της». «Δεν υπάρχει κανένας χρεωστικός λογαριασμός στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χθες η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, ενώ ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, Χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέντγκεν σημείωσε ότι «η Γερμανία οφείλει πολλά στις ΗΠΑ, το μόνο που δεν οφείλουμε είναι χρήματα». Παράλληλα, ο εκπρόσωπος εξωτερικής πολιτικής των Σοσιαλδημοκρατών Νιλς Ανεν υποστήριξε ότι ο Τραμπ «συμπεριφέρεται σαν τον Κινέζο αυτοκράτορα απέναντι σε υποτελείς που χρωστούν φόρους».

Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε χθες ότι είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Ρωσία, εφόσον η Μόσχα συνεισφέρει στην επίτευξη λύσης στην Ουκρανία. Αυτή είναι η πάγια θέση της Γερμανίας, αλλά η επανάληψή της συμπίπτει με την ένταση των πιέσεων από μερίδα του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου προς την καγκελάριο για άρση των κυρώσεων, καθώς και με την αναγγελία του ταξιδιού της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Μόσχα.

Πέραν τούτων, η Αγκελα Μέρκελ στράφηκε χθες και προς την Τουρκία, σημειώνοντας ότι η χώρα της έχει το δικαίωμα να εμποδίσει τις προεκλογικές ομιλίες Τούρκων αξιωματούχων, εκτός αν η Αγκυρα συμμορφωθεί με τον γερμανικό νόμο, ο οποίος απαγορεύει ρητά τη σκόπιμη δυσφήμιση της γερμανικής κυβέρνησης. «Δυστυχώς έχουμε δει ότι οι ναζιστικοί παραλληλισμοί δεν έχουν σταματήσει, δεν θα ανεχθούμε να σπάσουν όλα τα ταμπού», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή