Πέντε γρήγορες λύσεις για να απολαύσουμε το ταχίνι

Πέντε γρήγορες λύσεις για να απολαύσουμε το ταχίνι

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε μέλι, αλειμμένο πάνω σε ψωμί, σε μείγμα μαρινάδας, αλλά και πολλές άλλες προτάσεις για μια ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει πολύ στην κουζίνα μας.

1. Αναμειγνύουμε ταχίνι με πολτοποιημένη σάρκα από αβοκάντο και τυρί φέτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και πιπέρι και ετοιμάζουμε ένα ντιπ για ψωμί και λαχανικά.

2. Φτιάχνουμε μους μακεδονικού χαλβά με ταχίνι και τη γαρνίρουμε με φρούτα της εποχής. Αναμειγνύουμε 200 γρ. χαλβά Μακεδονικό, πολτοποιημένο σε μίξερ, 100 γρ. ταχίνι και 1.200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα, βάζουμε τη μους σε μπολ και την παγώνουμε στο ψυγείο. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με φρούτα.

3. Ετοιμάζουμε μια γέμιση, σαν βάση για γλυκιά τάρτα, φτιάχνοντας αρχικά μια κρέμα ζαχαροπλαστικής, στην οποία θα προσθέσουμε ταχίνι και αμυγδαλόψυχα. Μετά τη γαρνίρουμε με φρέσκα ή ξερά φρούτα.

4. Το χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε μήλα ή αχλάδια, τα οποία έπειτα ψήνουμε στο φούρνο. Κόβουμε τα φρούτα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα τους. Ανακατεύουμε τριμμένη φρυγανιά, κανελογαρίφαλα, ταχίνι, μέλι ή πετιμέζι και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τον πυρήνα του κάθε φρούτου. Τα περιχύνουμε με Μοσχάτο κρασί, τα ψήνουμε στο φούρνο και τα σερβίρουμε με μους χαλβά.

5. Γλυκά ψωμάκια με ταχίνι. Ετοιμάζουμε τη ζύμη του ψωμιού. Φτιάχνουμε μια γέμιση αναμειγνύοντας σε ένα μπολ ίση ποσότητα ταχίνι και μέλι, λίγα καρύδια χονδροκοπανισμένα, κανέλα και γαρίφαλο. Με το μείγμα γεμίζουμε κομμάτια ζύμης για ψωμί μεγέθους αυγού, τα κλείνουμε καλά, τα πιέζουμε με το χέρι να απλωθούν και να έχουν πάχος 1 εκατοστό. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν. Τρώγονται ζεστά αλλά και χλιαρά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή