Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει…

Γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει…

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ύφος του έλεγε πολλά. Ακόμη περισσότερα, όμως, είπε η γλώσσα του, λανθάνουσα μεν, αλλά –όπως λέει και το ρητό– αληθινή. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ.), στις δημόσιες δηλώσεις που έκανε μετά το χθεσινό Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα να έχουν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της 7ης… Μαΐου στη Μάλτα. Με παρέμβαση ακροατή του, το διόρθωσε λίγο μετά, εξηγώντας ότι εννοούσε βεβαίως το Eurogroup της 7ης Απριλίου. Ηταν σαφές ότι επρόκειτο περί λάθους. Ωστόσο, όλοι σκέφθηκαν ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε ήδη στο μυαλό του διαγράψει και το ορόσημο του επόμενου Eurogroup και προγραμμάτιζε με ορίζοντα τον Μάιο. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο ίδιος έλεγε μόλις την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή ότι μπορεί να υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup του Απριλίου.

«Τσίμπησαν» 1% τα μερίδια των εναλλακτικών παρόχων στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το δελτίο του ΛΑΓΗΕ. Tο μερίδιο της ΔΕΗ διαμορφώθηκε στο 88,58% έναντι 89,59% τον Ιανουάριο. Η εικόνα μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο διαμορφώθηκε ως εξής: Elpedison, έφτασε το 2,93% έναντι 2,78% τον περασμένο μήνα. Ηρων, αυξήθηκε 2,78% έναντι 2,49%. Protergia, ανήλθε στο 2,68% έναντι 2,44%. Watt+Volt έφτασε το 0,84% έναντι 0,76%. Nrg Trading 0,79% έναντι 0,70%. Voltera 0,56% έναντι 0,48%. Green, ήταν 0,40% έναντι 0,36%. ΕΛΤΑ στο 0,05% έναντι 0,04%. ΟΤΕ στο 0,17% έναντι 0,18%.

Γνώστης του εμπορίου

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους συνέδρους στο χθεσινό συνέδριο «CEO Forum 2017», που διοργάνωσε το κλαδικό περιοδικό για τα σούπερ μάρκετ «Σελφ Σέρβις». Ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, Ντικ Μπόερ, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον ισχυρό άνδρα του κολοσσού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων Ahold Delhaize, ξεκίνησε την ομιλία του στα ελληνικά. Μάλιστα, δεν περιορίστηκε στα τυπικά «καλημέρα» και «ευχαριστώ», αλλά μίλησε για αρκετή ώρα. Ο λόγος; Ο κ. Ντικ Μπόερ, όπως αποκάλυψε, έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια για λογαριασμό της εταιρείας Makro Cash & Carry Hellas, η οποία πλέον ανήκει στον όμιλο Σκλαβενίτη και έχει μετονομαστεί σε The Mart.

Στο ΔΝΤ η ευθύνη της καθυστέρησης

«Δεν κωλυσιεργούμε. Διαπραγματευόμαστε». Αυτή ήταν η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης (φωτ.), ερωτηθείς χθες, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, για τις αιτίες της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι ρεαλιστική η εκτίμηση για κλείσιμο της αξιολόγησης στις 7 Απριλίου, ενώ επανειλημμένως κατηγόρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ΤτΕ στηρίζει πλήρως τον Θεόδωρο Πανταλάκη

Πλήρη κάλυψη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank Θεόδωρο Πανταλάκη (φωτ.) παρείχε με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος. Η παρέμβαση της ΤτΕ έρχεται έπειτα από δημοσιεύματα για άσκηση δίωξης εις βάρος του, με αφορμή την υπόθεση της Αγροτικής Ασφαλιστικής. Στην ανακοίνωση της ΤτΕ υπογραμμίζεται ότι «ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της, απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της ΤτΕ, πολύ περισσότερο καθώς σήμερα έχουν αποτυπωθεί τα πρώτα αποτελέσματα εξυγίανσής της. Μεταξύ αυτών και η διόρθωση-θεραπεία των περισσοτέρων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της ΤτΕ. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης όσον αφορά τη λειτουργία της τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών επιδόσεων του παρελθόντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή