Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι ζητά υπογραφή Ν.Δ. στα μέτρα

Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι ζητά υπογραφή Ν.Δ. στα μέτρα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει το ΔΝΤ τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν ότι το Ταμείο ζητά τη στήριξη και της αντιπολίτευσης για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019. Οπως ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σαπέν «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».

Νωρίτερα ωστόσο, ο Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει το ακριβώς αντίθετο ότι δηλαδή «Το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως».

Ο Μισέλ Σαπέν προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση σε συνέντευξη τύπου μετά την λήξη του Ecofin. Ο ίδιος πάντως έδειξε να παίρνει αποστάσεις σχολιάζοντας «φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς του Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης». Ασκησε μάλιστα και κριτική κατά του ΔΝΤ αναφέροντας πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση».

Ο κ. Σαπέν μίλησε επίσης για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού, καθώς και εμμονές και στο συνταξιοδοτικό τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή