CDU: «Ο Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία»

CDU: «Ο Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δε θα συμμετέχουν πλέον σε εκδηλώσεις για το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που διοργανώνονται στη Γερμανία, σχολίασε η Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, ύστερα από δηλώσεις τoυ αντιπροέδρου του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα.

Η Ένωση υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της την συνεχιζόμενη δυσχέρεια στις σχέσεις Άγκυρας και Βερολίνου. «Δε θα διοργανώσουμε περισσότερες εκδηλώσεις με τους Τούρκους κυβερνητικούς αξιωματούχους πριν από το δημοψήφισμα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, Ζαφερ Σιρακαγια στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, Βόλκερ Μπουφιερ, είχε δηλώσει: «Αρκετά. Ο κ. Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει την Μέρκελ την Κυριακή για «ναζιστικές τακτικές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή