Διασώσεις προσφύγων και 90 νέες αφίξεις

Διασώσεις προσφύγων και 90 νέες αφίξεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν οι σχετικά αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και χθες, με 90 καταγεγραμμένες αφίξεις, 39 στη Λέσβο, 26 στη Χίο, 16 στη Σάμο και 9 στην Κω. Δεκαπέντε πρόσφυγες διασώθηκαν από σκάφος του Λιμενικού καθώς επέβαιναν σε πλαστική βάρκα, η οποία έπλεε ακυβέρνητη στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου. Σε άλλο περιστατικό, το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε από μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης πως τρία άτομα κολυμπούσαν από τα ύδατα της Τουρκίας προς τη Χίο. Oλη νύχτα, από Δευτέρα προς Τρίτη, σκάφη του Λιμενικού καθώς και ελικόπτερο Super Puma ερευνούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Πάσπαργου, μεταξύ Χίου και τουρκικών ακτών, χωρίς τελικά να βρουν ίχνη των τριών. Τελικά χθες τα ξημερώματα οι έρευνες, που απέβησαν άκαρπες, σταμάτησαν.

Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε εντοπισμός και διάσωση είκοσι δύο προσφύγων και μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο από σκάφος της Frontex στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσου της Σάμου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στον λιμένα Σάμου, ενώ συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

Την Πρωτοχρονιά Ναουρούζ του έτους 1396 γιόρτασαν χθες στο Ελληνικό Ιρανοί, Αφγανοί και Κούρδοι πρόσφυγες. Η γιορτή συμπίπτει με την έναρξη της άνοιξης. Οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο γήπεδο του χόκεϊ και γιόρτασαν με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, χορό και δώρα για τα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή