Yπόθεση Βατοπεδίου: Σκευωρία με στόχο την τότε κυβέρνηση

Yπόθεση Βατοπεδίου: Σκευωρία με στόχο την τότε κυβέρνηση

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως δικαίωση ερμηνεύει η Ν.Δ., αλλά και οι πολιτικοί πρωταγωνιστές τους οποίους άγγιξε η πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου, που σήμανε την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Καραμανλή, τη χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης που αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους.

Η Πειραιώς κάνει λόγο για δικαίωση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και της Ν.Δ., που «αβάσιμα κατηγορήθηκαν και συκοφαντήθηκαν», ενώ αφήνει αιχμές για όσους επιχείρησαν «να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα». Είχε προηγηθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης μια σκληρή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού με πολιτικά μηνύματα, στην οποία έκανε λόγο για «αθλιότητα» και μεθοδεύσεις με στόχο να πληγεί η διακυβέρνησή του. Στην ανακοίνωσή του, η οποία συνιστά και την πρώτη δημόσια παρέμβασή του μετά τη δήλωσή του ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015, ο Κώστας Καραμανλής μιλάει για μεθοδεύσεις που «μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση».

«Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας και ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει ότι η χθεσινή ετυμηγορία κλείνει μια «πληγή» και αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων «που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν». Τέλος, ο Κ. Καραμανλής αφήνει αιχμές ότι οι εμπνευστές και οι εκτελεστές του «ανέντιμου εγχειρήματος» μένουν βαρύτατα εκτεθειμένοι. «Eστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι», καταλήγει.

Παρέμβαση για την απόφαση της Δικαιοσύνης, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος φαίνεται ότι αναζητεί τρόπο να επανέλθει στα πολιτικά πράγματα – το παραδέχεται και ο ίδιος, άλλωστε, καθώς στο σχετικό ερώτημα απαντάει ότι θα ήταν το τελευταίο στάδιο στη διαδικασία αποκατάστασης του ονόματός του. Ο κ. Ρουσόπουλος μάλιστα, σε μια κίνηση με έντονο συμβολισμό μετά την ανακοίνωση της απόφασης συναντήθηκε με τον Κ. Καραμανλή και προέβη σε δήλωση με φόντο την Παναγή Κυριακού. «Η σκευωρία έπληξε ανθρώπους και συνειδήσεις. Απεδείχθη, επίσης, περίτρανα ότι, αν μπορεί κανείς να μιλά για σκάνδαλο, πρόκειται για το σκάνδαλο της κατασκευής ενός δήθεν σκανδάλου», τόνισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εκλιπόντα Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος «δεν έζησε για να χαρεί μαζί μας αυτή την ιστορική απόφαση». Ερωτηθείς, πάντως, αν η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του στην πολιτική, απάντησε μονολεκτικά «ίδωμεν».

Στον επί 35 χρόνια στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου αφιέρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη με σχόλιό της στον λογαριασμό της στο Twitter την απόφαση για το Βατοπέδι, σημειώνοντας ότι «δεν άντεξε τη λάσπη γι’ αυτή την υπόθεση».

Σημειώνεται ότι μεταξύ των χθεσινών αθωωθέντων είναι και η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη. Ο κ. Βουλγαράκης, πάντως –σε ανάρτησή του στο Facebook– άφησε αιχμές για την κάλυψη που του παρείχε το κόμμα του όταν το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση Βατοπεδίου. «Δεν υπήρξε ποτέ κανένα σκάνδαλο. Hταν όλα εξαρχής κατασκευασμένα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η παράταξη που υπηρέτησα χρόνια υπήρξε φοβική και ενοχική». Εψεξε μάλιστα τη Ν.Δ. ότι «δεν στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της ακόμα κι αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δεν δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμη και από τα σκαλοπάτια του κόμματος…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή