Δύο μικροί τελικοί πριν από τον μεγάλο

Δύο μικροί τελικοί πριν από τον μεγάλο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο από τους τελικούς των τριών τελευταίων χρόνων αναβίωσε χθες η κληρωτίδα του Κυπέλλου, βγάζοντας στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης τα ζευγάρια Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Το πρώτο είχε βρεθεί αντιμέτωπο ξανά στον τελικό του 2014 στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους» να επικρατούν με το εμφατικό 4-1, ενώ το δεύτερο ζευγάρι είχε παίξει στον περυσινό τελικό, πάλι στο ΟΑΚΑ, με τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν με 2-1. Οι πρώτοι ημιτελικοί θα διεξαχθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 12-13 Απριλίου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα δοθούν δύο εβδομάδες αργότερα, στις 26-27 Απριλίου. Ο τελικός ορίστηκε για τις 6 Μαΐου και η έδρα του θα οριστεί στο αυριανό συμβούλιο της ΕΠΟ, ανάλογα με το ζευγάρι του τελικού. Λογικά θα οριστεί ξανά το ΟΑΚΑ, εκτός κι αν προκριθεί στον τελικό ο ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί ή το Καυταντζόγλειο ή το Παγκρήτιο. Θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη και η απόφαση θα παρθεί εκ των προτέρων, ώστε να είναι καλυμμένα όλα τα σενάρια, αρκεί η οποιαδήποτε επιλογή να πληροί τους όρους ασφαλείας.

Σε αντίθεση με πολλούς άλλους που επιθυμούσαν αυτή την εποχή διασταύρωση με τον Ολυμπιακό, λόγω της πολύ κακής αγωνιστικής του κατάστασης, ο Γιώργος Σαββίδης, γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, έδειξε ενθουσιασμένος από το «ραντεβού» με τον Παναθηναϊκό! Ο λόγος; Το απωθημένο που έχει από τον τελικό του 2014, κάτι που δεν έκρυψε με ανάρτησή του στο instagram: «Σε αντίθεση με τους άλλους, εγώ δεν περίμενα τον Ολυμπιακό. Από το 2014 περίμενα για την… εκδίκηση. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε πλήρεις και θα πάρουμε αυτό που μας ανήκει»! Αντίθετα, ο Βλάνταν Ιβιτς δεν έδειξε να είχε κάποια προτίμηση: «Γνωρίζαμε από πριν πως και οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι είναι πολύ δυνατές ομάδες. Ο δικός μας στόχος δεν αλλάζει ανεξαρτήτως αντιπάλου κι αυτός είναι η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος και οι πιθανότητες μοιρασμένες. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι πριν από το πρώτο ματς του Κυπέλλου έχουμε άλλο ένα μεταξύ μας παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι θετικό ότι θα έχουμε τον επαναληπτικό στην έδρα μας, όπου ο κόσμος μπορεί να μας δώσει ώθηση».

Στο περιθώριο της κλήρωσης, ο Γιάννης Αλαφούζος έλεγε ότι «ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολος αντίπαλος και θα έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια», με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου, να εκφράζει την απογοήτευσή του που η κλήρωση έφερε τον ΠΑΟΚ και όχι τον… Ολυμπιακό: «Δεν θέλαμε τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση. Ετσι όπως είναι ο Ολυμπιακός τώρα, τον ήθελαν όλες οι ομάδες για αντίπαλο. Οι άνθρωποι που πήραν τις τύχες του πριν από 5-6 χρόνια έφτασαν τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο στο κατάντημα που είναι τώρα. Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν φαβορί. ΠΑΟΚ και ΠΑΟ δεν έχουν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό ή να κρύψουν κάτι αφού θα έχουμε 3 ματς σε 20 μέρες. Αν βάλουμε και τα πλέι οφ θα είναι 5 τα ματς. Ο καλύτερος και λίγο τυχερότερος θα ξεχωρίσει. Θέλουμε το 50-50 στη διαιτησία».

• Χαμηλούς τόνους κράτησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, προτιμώντας να μην κάνουν κάποια δημόσια τοποθέτηση για το ραντεβού τους στον ημιτελικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή