Νέα επένδυση 300 εκατ. της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

Νέα επένδυση 300 εκατ. της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επένδυση  300 εκατ. ευρώ που αφορά στην επέκταση και μετατροπή του εργοστασίου Ασπροπύργου προχωρά η Παπαστράτος για την παραγωγή ράβδων καπνού για το IQOS.

Οπως ανακοίνωσε, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος,  Χρήστος Χαρπαντίδης, η επένδυση αφορά στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή των καπνικών προϊόντων heets για IQOS. Σημειώνεται ότι το IQOS είναι το νέο ραγδαία αναπτυσσόμενο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου της Παπαστράτος.

Η Ελλάδα γίνεται παγκοσμίως το τρίτο, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, κέντρο παραγωγής heets, τα οποία από τον Ιανουάριο του 2018, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η νέα παραγωγή, θα φτάνουν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η επένδυση στον Ασπρόπυργο περιλαμβάνει δυο νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού, 10 νέες γραμμές επεξεργασίας ράβδων καπνού (heets) και τρία νέα κτίρια.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, στο εργοστάσιο της Παπαστράτος θα παράγονται 20 δισ. ράβδοι καπνού για το IQOS τον χρόνο. 

Η αδειοδοτική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και τον Οκτώβριο αναμένεται να εγκατασταθεί ο μηχανολογικός ο εξοπλισμός ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2018, θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές.

Η επένδυση στην πλήρη ανάπτυξη της αναμένεται να δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, που θα προστεθούν στις 800 ήδη υπάρχουσες.

Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, αποκάλυψε πως για την παρασκευή των heets θα χρησιμοποιούνται και ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου και πως «σταδιακά το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα παράγει μόνο heets»

«Η Παπαστράτος τολμά να βλέπει μπροστά. Τολμά να οραματίζεται ένα μέλλον που φτιάχνεται και στην Ελλάδα. Τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές. Για αυτό το λόγο τοποθετεί σήμερα τη χώρα στο κέντρο της τεράστιας αλλαγής που φέρνει το IQOS διεθνώς. Πρόκειται για μια επένδυση–σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία» τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης.

Σημειώνεται πως η Παπαστράτος, που ανήκει στην αμερικανική πολυεθνική Phillip Morris International, αρχής γενομένης το 2003 έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα επενδυτικό πρόγραμμα 700 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων σε υποδομές στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή