7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών

7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι νόστιμες διευθύνσεις των Σερρών… Πού θα πάτε να φάτε την περίφημη πάπρικα αλοιφή; Τον καβουρμά με σπανάκι και τα ποντιακά περέκ και χαβίτς;

Μαντάμ – Οπλαρχηγού Δούκα 6, Σέρρες, Τ/23214-01.366

Ευχάριστο περιβάλλον, φιλικό σέρβις, ντόπια υλικά, παραδοσιακές συνταγές με μοντέρνα ματιά: το Μαντάμ είναι το μεζεδοπωλείο που κάθε επαρχιακή πόλη θα ήθελε να έχει. Δοκιμάστε καβουρμά με σπανάκι, βαρένικα (ποντιακά ζυμαρικά σαν ραβιόλι), αλλά και το «βρώμικο» -με λουκάνικο, μπιφτέκι και αυγό- και την τηγανιά σε καρβελάκι χωριάτικο.


7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών-1

Μπακάλικο – Παύλου Μελά 7, Σέρρες, Τ/23211-11.384

Μεζεδοπωλείο με κλασικά πιατάκια, όπως λακέρδα, γαύρο, μελιτζανοσαλάτα, χόρτα, μπουγιουρντί, κεφτεδάκια κ.λπ., αλλά και πιο τοπικά πιάτα, όπως αυγά με καβουρμά και σπέσιαλ πιάτα ημέρας, ανάλογα με τα υλικά.


7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών-2

Νέο Κρόνιο – Χατζηιακώβου 15, Σέρρες, Τ/23210-63.324

Ουζερί από τα λίγα, με μεγάλη ποικιλία. Ξεχωρίσαμε τα ρεβίθια με μελιτζάνα, τους κεφτέδες με σάλτσα, το ψητό καλαμάρι και τα μύδια αχνιστά. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική.


7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών-3

Σώτος – Ερμού 16, Σέρρες, Τ/23210-56.211

Είναι το ιδανικό σημείο για να απολαύσετε την αγαπημένη τριπλέτα των Σερραίων: λουκάνικο Τζουμαγιάς, σουτζουκάκι, σουβλάκι σε λαδόκολλα με φέτες κρεμμυδιού, μπούκοβο και πατάτες τηγανητές.


7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών-4

Κεντρικόν – Σταυρίδη Νικολάου 5, Σέρρες, Τ/23210-22.783

Από το 1938 βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και αποτελεί σημείο συνάντησης για μεσημεριανά τσίπουρα παρέα με ψαράκια μικρά τηγανητά και θαλασσινά, αλλά και ποικιλία σε κρεατικά, όπως σουτζουκάκια, λουκάνικα Τζουμαγιάς κ.ά.


7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών-5

Μυρόβαλης – Χρυσοχώραφα, Τ/23250-51.340

Η οικογένεια που λειτουργεί την ταβέρνα έχει δικό της καΐκι και βγαίνει κάθε μέρα για ψάρεμα στη λίμνη. Δοκιμάστε το γριβάδι τηγανητό ή και ψητό, αν είναι αρκετά μεγάλο. Πολλές φορές σερβίρουν μαζί με το ψάρι και τα αυγά – το χαβιάρι δηλαδή του ψαριού τηγανισμένο σε κουρκούτι, πεντανόστιμο.


7+1 στάσεις για φαγητό στο νομό Σερρών-6

Εβόρα – Μακρυνίτσα, Τ/23270-23.395

Κυνήγι και κρεατικά μαγειρευτά (κότσι με μέλι, αγριογούρουνο με κυδώνια), ψητά της ώρας (δοκιμάστε το πεντανόστιμο βουβαλίσιο σουτζουκάκι), αλλά το ατού είναι οι ποντιακές σπεσιαλιτέ: περέκ (φύλλο ψημένο με τυριά), χαβίτς και ό,τι άλλο έχει ετοιμάσει η μαγείρισσα εκείνη την ημέρα.


Στο κρεοπωλείο-παν­τοπωλείο Αυθεντικό στις Σέρρες θα βρείτε φρεσκότατα ντόπια κρέατα αλλά και σχεδόν όλα τα τοπικά προϊόντα μικρών και μεγάλων παραγωγών του νομού. Ενας πραγματικός θησαυρός με προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών και όχι μόνο από τις Σέρρες. Ιδανική στάση για να δημιουργήσετε καλάθια δώρων για τους φίλους σας -Λ. Παπαπαύλου 24, Σέρρες, Τ/23210-52.220.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή