Επαφές Πιτσιόρλα στην Ιταλία για ενέργεια, ναυτιλία, σιδηροδρόμους

Επαφές Πιτσιόρλα στην Ιταλία για ενέργεια, ναυτιλία, σιδηροδρόμους

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Βιντσέντζο Αμέντολα και με εκπροσώπους μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και των ενεργειακών ΕΝΙ και ENEL, είχε κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Ιταλία, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας. Από πλευράς της ΕNEL, του πρώην κρατικού μονοπωλίου ηλεκτρικής ενέργειας και σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρισμού, o κ. Πιτσιόρλας συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φραντσέσκο Σταράτσε. Η Enel δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της Εnel Green Power στους τομείς της αιολικής, της ηλιακής και της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ηταν επίσης η εταιρεία που προκάλεσε προ διετίας τον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, χωρίς ωστόσο στο τέλος να καταθέσει προσφορά, αφού οι προθεσμίες συνέπεσαν τότε με τη χαμηλή κούρσα της τιμής του πετρελαίου.

Ο κ. Πιτσιόρλας συναντήθηκε επίσης με τον αντιπρόεδρο της Eni κ. Πιέτρο Γκαλίτσι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον τομέα του πετρελαίου και φυσικού αερίου με δραστηριότητα σε 79 χώρες. Η Εni ελέγχει στην Ελλάδα τις ΕΠΑ Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης και την αντίστοιχη ΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου) στη Β. Ελλάδα.

Ο υφυπουργός είχε ακόμη συνομιλίες στη Ρώμη με τον κ. Εμανουέλε Γκριμάλντι, πρόεδρο της Confitarma, της ιταλικής συνομοσπονδίας εφοπλιστών, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα εννέα δέκατα του ιταλικού εμπορικού στόλου. Ο κ. Γκριμάλντι είναι διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ιταλικού ομίλου και πρόεδρος του Δ.Σ. των Μινωικών Γραμμών. Συναντήθηκε επίσης με τον κ. Πιέτρο Σπίριτο, πρόεδρο της Assoporti, της ιταλικής ένωσης λιμένων, η οποία περιλαμβάνει λιμενικές αρχές, εμπορικά επιμελητήρια των λιμενικών πόλεων και του ιταλικού οργανισμού εμπορικών επιμελητηρίων.

Στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στην Ιταλία, ο κ. Πιτσιόρλας είχε επαφές με τον επικεφαλής διεθνών θεμάτων του ομίλου Ferrovie Dello Stato Italiane και διευθύνοντα σύμβουλο της Italferr, κ. Κάρλο Καργκανίκο, τον αρμόδιο Προώθησης Διεθνών Δραστηριοτήτων αντιπρόεδρο του ομίλου, κ. Τζιοβάνι Ρόκα, καθώς και με τον διευθυντή Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ. Φαμπρίτσιο Φαβάρα. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η FS αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής και έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση απόκτησης της ελληνικής εταιρείας.

Συνομιλίες είχε ακόμη με τον κ. Στέφανο Γκρανάτι, πρόεδρο και CFO της εταιρείας Anas SpA, που διαχειρίζεται, κατασκευάζει και συντηρεί δρόμους, λεωφόρους και αυτοκινητόδρομους στην Ιταλία και διεθνώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή