Το ΑΚΡ προειδοποιεί τον Ερντογάν για επικείμενη ήττα

Το ΑΚΡ προειδοποιεί τον Ερντογάν για επικείμενη ήττα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλόβαθμα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), τα οποία στο παρελθόν είχαν υπό τον έλεγχο τους σημαντικά αξιώματα της τουρκικής κυβέρνησης, προειδοποιούν την ηγεσία του κόμματος τους και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι στο επικείμενο δημοψήφισμα το «όχι» ενδέχεται να καταγράψει ιστορική επιτυχία. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Hurriyet και του CNN TURK, υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΡ δεν συμφωνούν με το προεδρικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση του Μπιναλί Γιλντιρίμ και το Προεδρικό Μέγαρο.

Η σημαντική προειδοποίηση έρχεται στο προσκήνιο στα πλαίσια της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ με μια ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών του ΑΚΡ. Σε αυτή την συνάντηση, η ηγετική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος ξεκαθάρισε την αντίθεση της με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Τζεμίλ Τσιτσέκ δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο ίδιος προβληματίζεται για το γεγονός ότι το ΑΚΡ παρασέρνεται πίσω από το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ). Από την δική του σκοπιά, την παρούσα στιγμή, το ΑΚΡ έπρεπε να εστιάσει στα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Σαϊτ Γιαζιτζίογλου στην Κωνσταντινούπολη τα ποσοστά του «όχι» έχουν ξεπεράσει τα ποσοστά του «ναι». Η μεγάλη ένταση στο εσωτερικό της χώρας και η νέα αντιπαράθεση της Τουρκίας με την Δύση είναι σημεία που προβληματίζουν τον ίδιον.

Όπως ο κ. Γιατζιτζιογλου έτσι και ο τέως υπουργός Ε.Ε., Βολκάν Μποζκίρ διαφωνεί με την αντιπαράθεση της χώρας του με την Ε.Ε. Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι σε Γερμανία και Ολλανδία ζουν 3 εκατομμύρια.

Όπως τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΡ έτσι και ο πρώην υπουργός Εμπορίου Αλί Τζοσκούν εκφράζει μεγάλο προβληματισμό εξαιτίας της μεγάλης έντασης που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας και τον αντίκτυπο αυτής της εξέλιξης στην τουρκική οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή