Συνελήφθη στην Ολλανδία επικηρυγμένη – μέλος τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης

Συνελήφθη στην Ολλανδία επικηρυγμένη – μέλος τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια των ολλανδικών αρχών Ασφαλείας βρίσκεται γυναίκα – μέλος της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, η οποία καταζητείτο για συμμετοχή στην βομβιστική επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, τον Φεβρουάριο του 2013.

Πρόκειται για την Seher Demir Sen, η οποία βρέθηκε στην Ελλάδα μεταξύ των ετών 2010 – 2011 και εγκατέλειψε τη χώρα με προορισμό τη Δυτική Ευρώπη στις αρχές του 2012, ένα χρόνο πριν τη φερόμενη ανάμειξή της στη βομβιστική επίθεση στην έδρα της αμερικανικής διπλωματίας στην Τουρκία.

Η Seher Demi Sen, όπως και δύο καταζητούμενοι συνεργοί της, τον Απρίλιο του 2014 επικηρύχθηκαν με 3 εκατομμύρια ευρώ από  το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για συμμετοχή στην επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ. Από την επίθεση, που είχε σημειωθεί το μεσημέρι της 1ης Φεβρουαρίου 2013 είχε σκοτωθεί ένας Τούρκος υπάλληλος Ασφαλείας της πρεσβείας και ο 30χρονος καμικάζι, μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C. 

Η Sen τη δεκαετία του 80 φέρεται να υπήρξε μέλος της οργάνωσης Dev Sol, ενώ μετέπειτα υπήρξε ενεργό μέλος της «διάδοχης» οργάνωσης, DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο). 

Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών Ασφαλείας, η Sen αποτελεί μέλος της «κεντρικής επιτροπής» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι οι τουρκικές αρχές προτίθενται να υποβάλλουν στην Ολλανδία επίσημο αίτημα για την έκδοσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή