Εξόφληση προμηθευτών της «Μαρινόπουλος»

Εξόφληση προμηθευτών της «Μαρινόπουλος»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθεια για να εξοφληθούν όλοι οι προμηθευτές της «Μαρινόπουλος» έως το τέλος Μαρτίου καταβάλλει ο όμιλος Σκλαβενίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ομολογιακό δάνειο, το τελικό ποσό του οποίου θα φτάσει τα 400 εκατ. ευρώ, από 352 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί στην αρχή (λόγω των επιπλέον χρημάτων που απαιτήθηκαν ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης έκδοσης της δικαστικής απόφασης), εκταμιεύθηκε. Εξάλλου, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει καταβληθεί από την οικογένεια Σκλαβενίτη το 1/4 του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρείες «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη», δηλαδή 31,25 εκατ. ευρώ. Εως 31/12/2017 θα πρέπει να καταβληθούν, βάσει του καταστατικού της επιχείρησης, 43,75 εκατ. ευρώ ενώ έως 31/12/2019 το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Εντατικές εξάλλου είναι οι εργασίες σε όλα τα καταστήματα προκειμένου να γεμίσουν τα ράφια με προϊόντα και να λειτουργήσει πλήρως όλο το νέο δίκτυο έως το Πάσχα. Σε αρκετά καταστήματα, τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία, όχι μόνο έχουν αντικατασταθεί οι επιγραφές, αλλά πλέον έχουν αποκαλυφθεί κιόλας και εμφανίζεται η επωνυμία Σκλαβενίτης. Σχετικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και στην Κύπρο, όπου ήδη τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε εκεί κλιμάκιο στελεχών της Σκλαβενίτης. Υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο η Σκλαβενίτης κληρονόμησε από τη «Μαρινόπουλος» 18 καταστήματα.

Χθες εξάλλου επρόκειτο να εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης της «Καρυπίδης» (ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με τη «Μαρινόπουλος»), την οποία έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Η εκδίκαση αναβλήθηκε για τον Ιούνιο του 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή