Κλείνει κάθε συζήτηση η Πειραιώς

Κλείνει κάθε συζήτηση η Πειραιώς

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αντεπίθεση για τα «σήματα Σόιμπλε» πέρασε η Νέα Δημοκρατία. Η Πειραιώς επαναλαμβάνει την κατηγορηματική άρνησή της να στηρίξει τα επερχόμενα μέτρα και επιμένει ότι την επίμαχη συζήτηση την υποδαυλίζει η κυβέρνηση. Για τον τρίτο όροφο της Πειραιώς η περιρρέουσα φημολογία δεν προσφέρει υπηρεσία στη χώρα, αλλά στον Αλ. Τσίπρα και στο πολιτικό του «ξέπλυμα».

Εκ των πραγμάτων, η Πειραιώς δεν έχει κανένα λόγο να συντηρεί την εν λόγω συζήτηση, από τη στιγμή που οι επιτελείς της επιμένουν ότι ουδέποτε τέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ζήτημα ψήφισης των μέτρων, ούτε κάποιου είδους δέσμευση για την εφαρμογή τους στο μέλλον από μια κυβέρνηση της Ν.Δ. Πόσο μάλλον την ώρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει τόσο δημοσίως όσο και κατ’ ιδίαν στους ξένους συνομιλητές του ότι παρόλο που δεν συμφωνεί με τα «μέτρα Τσίπρα», ο ίδιος θα τιμήσει την υπογραφή της χώρας και θα τα εφαρμόσει, παρότι θα επιχειρήσει να αλλάξει το μείγμα σε διαβούλευση με τους εταίρους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μην παρέμβει για το θέμα που για τον ίδιο προέκυψε εκ του μη όντος, αφού διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε οι εταίροι τού έθεσαν τέτοιου είδους ζητήματα. Αντ’ αυτού, προτιμήθηκε την επικοινωνιακή αντεπίθεση και τη «γείωση» της σχετικής συζήτησης να αναλάβει σειρά στελεχών. Το μήνυμα ήταν συντονισμένο και ήταν σαφές: η Ν.Δ. παραμένει κατηγορηματική στην απόφασή της να μην ψηφίσει τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση. Ομως, θα σεβαστεί τη συμφωνία της χώρας με τους εταίρους της χωρίς μεγαλοστομίες.

«Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Κ. Χατζηδάκης (ΣΚΑΪ) επιμένοντας ότι την ευθύνη για τα μέτρα έχουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος και, πάντως, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. «δεν υποκρίνεται ότι έχει τη μαγική γομολάστιχα με την οποία θα σβήσει τα συμφωνηθέντα με ένα νόμο κι ένα άρθρο». Τη σκυτάλη πήρε ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος επανέλαβε (ΕΡΤ) ότι η Ν.Δ. «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ». Οπως σημείωσε, «εμείς δεν είπαμε ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Πάντα λέμε ότι οι υπογραφές που βάζει μια ελληνική κυβέρνηση δεσμεύουν την Ελληνική Δημοκρατία και άρα η όποια επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τις λαμβάνει υπ’ όψιν», ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή όρων του προγράμματος, επανέλαβε ότι «στο μέτρο που θα μας επιτρέψει η πραγματικότητα και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, θα προσπαθήσουμε να τους ανατρέψουμε». Εκτίμησε δε ότι το θέμα ανακινεί η κυβέρνηση γιατί «προφανώς λένε στους ξένους ότι δεν μπορούν να περάσουν αυτά τα μέτρα από τη Βουλή και οι ξένοι ψάχνουν να βρουν έναν άλλο τρόπο».

Το κατηγορηματικό «όχι» της Ν.Δ. στην ψήφιση των μέτρων επανέλαβε και ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας μαζί με την υπογράμμιση ότι δεν έχει ζητηθεί από τη Ν.Δ. να συναινέσει. «Εμείς δεκανίκι της κυβέρνησης δεν θα γίνουμε. Η Ν.Δ. δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα», τόνισε από την πλευρά του (ΣΚΑΪ) ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, διευκρινίζοντας ότι κάθε συμφωνία δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αναζητεί πολιτικό «σωσίβιο» εντός και εκτός συνόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή