Στα 329 εκατ. ευρώ τα ασφάλιστρα για την Interamerican το 2016

Στα 329 εκατ. ευρώ τα ασφάλιστρα για την Interamerican το 2016

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Interamerican κατέγραψε την προηγούμενη οικονομική χρήση υψηλή κερδοφορία, ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και αύξηση του πελατολογίου της. Παράλληλα, η εταιρεία απέδωσε για πρώτη φορά μέρισμα 14,9 εκατ. ευρώ στους μετόχους της. Με βάση τα αποτελέσματα του 2016, τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 329 εκατ. ευρώ, έναντι 341 εκατ. κατά το 2015, ενώ τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 21,1 εκατ. ευρώ έναντι 25,8 εκατ. ευρώ το 2015.

Οπως εξήγησε η διοίκηση της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2016, τα κέρδη προ φόρων επηρεάστηκαν από τη μεταβολή του αποθέματος των κλάδων ζωής και υγείας (-15,6 εκατ.), λόγω αλλαγής της μεθοδολογίας με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA). Μετά τις αναπροσαρμογές, το τελικό αποτέλεσμα του 2016 διαμορφώθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της εταιρείας για το 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος υπογράμμισε τη σταθερή επιλογή της εταιρείας να είναι έως το 2020 ο απόλυτος «ψηφιακός ασφαλιστής» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε, τον ερχόμενο Απρίλιο θα ανακοινωθεί η συνεργασία της εταιρείας με την εταιρεία Τaxibeat που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας προσαρμόζοντας τα ασφάλιστρα στη συμπεριφορά του ασφαλισμένου και η οποία εξαγοράστηκε από τη Mercedes-Benz. Σύμφωνα με το κ. Καντώρο, στο προϊόν «pay as you drive» που επιτρέπει την τιμολόγηση ανάλογα με τη χρήση του οχήματος, προστίθεται το «pay how you drive» που δημιούργησε η Interamerican και έχει στόχο τη διαμόρφωση δίκαιων ασφαλίστρων ανάλογα με τη συμπεριφορά του οδηγού. Είναι αξιοσημείωτο ότι, αντισταθμιστικά στην πίεση των ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτων, η εταιρεία αύξησε πέρυσι το πλήθος των συμβολαίων κατά 10,9%.

Ο κλάδος ζωής επηρεάστηκε από την πολιτική ελαχιστοποίησης της έκθεσης σε κεφαλαιακούς κινδύνους, σε συνδυασμό με τα capital controls που επέδρασαν αρνητικά στην πώληση προϊόντων τύπου unit linked, οδηγώντας σε μείωση της παραγωγής. Η Interamerican αύξησε το πελατολόγιό της πέρυσι, συνολικά, κατά 35.000 πελάτες (αύξηση 5,7%) και οι ασφαλισμένοι της ανέρχονται, πλέον, σε 962.322. Η εταιρεία κατέβαλε, κατά το 2016, συνολικά 178,9 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και ανταποκρίθηκε σε 431.000 περιπτώσεις με παροχή οδικής και άμεσης ιατρικής (προσωπικής) βοήθειας. Κατά μέσο όρο, σε καθημερινή βάση 2.130 πελάτες έλαβαν αποζημίωση ή υπηρεσία βοήθειας. Οι πρόσφατες έρευνες που αφορούν την ικανοποίηση των πελατών, έδωσαν συνολική ικανοποίηση 84% από την Interamerican και 91% από την Anytime.

Στη διάρκεια του 2017, η εταιρεία συνεχίζει να κατευθύνει τις αναπτυξιακές επιλογές και δραστηριότητές της με βάση τους άξονες:

α) της ψηφιοποίησης, με στόχο να είναι έως το 2020 ο απόλυτος «ψηφιακός ασφαλιστής» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς,

β) της καινοτομίας, συνεχίζοντας την εφαρμογή νέων ιδεών σε λειτουργίες και προϊόντα και

γ) της μεθοδολογίας «Lean», η εφαρμογή της οποίας οδηγεί σε κουλτούρα και πρακτικές που αποδίδουν αξία στην εταιρεία, στους πελάτες, τους εργαζομένους και συνεργάτες. Στο πλαίσιο αυτό, η Interamerican ενισχύει ιδιαίτερα την πολυκαναλική διανομή της με τη συνέχιση της υλοποίησης του σχεδίου «Genesis» για την ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου πωλήσεων Αgency (πέρυσι εισήγαγε 631 νέους πιστοποιημένους συνεργάτες) και την αύξηση της απόδοσής του με εστίαση στον κλάδο υγείας. Επίσης, η εταιρεία επενδύει στην ενίσχυση του δικτύου των συνεργαζόμενων brokers και στην αύξηση της απόδοσής τους στους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων, καθώς και στο επόμενο βήμα της Anytime, με την είσοδό της προσεχώς στην αγορά της Κύπρου και με εφαρμογές τηλεματικής που της δίνουν προβάδισμα στον κλάδο αυτοκινήτων. Η Anytime έφθασε στις 292.000 συμβόλαια κατά το 2016, επιτυγχάνοντας αύξηση κατά 13,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή