Πολάκης: Το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές

Πολάκης: Το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση της λειτουργίας των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου παρείχε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ενα εικοσιτετράωρο μετά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για βεβιασμένο άνοιγμα των χειρουργείων, ο κ. Πολάκης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, τόνισε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας για να τεθούν ξανά σε λειτουργία τα χειρουργεία, τα οποία είχαν κλείσει αρχές Δεκεμβρίου ύστερα από συρροή επιπλοκών σε μετεγχειρητικούς ασθενείς, εκ των οποίων μάλιστα μία 41χρονη κατέληξε.

Οι χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου Ζακύνθου τίθενται από σήμερα ξανά σε λειτουργία και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό για να γίνει αυτό έχει ήδη γίνει πλήρης έλεγχος των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και του φαρμακευτικού υλικού, ενώ επίσης ελέγχθηκαν τα κλιματιστικά μηχανήματα και τα μηχανήματα αποστείρωσης. Οπως δήλωσε ο κ. Πολάκης, «είχε δημιουργηθεί δυσπιστία στον κόσμο, η οποία πρέπει να αποκατασταθεί, γι’ αυτό και εγώ λέω με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές, έχει εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό, έχει διοίκηση που έκανε αυτά που έπρεπε και πραγματικά πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του για να βοηθά τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού».

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγγείλει, μεταξύ άλλων, ότι τα χειρουργεία ανοίγουν πριν εκδοθεί το πόρισμα για τα αιτία θανάτου της 41χρονης γυναίκας. Με αφορμή την καταγγελία αυτή, ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου δήλωσε: «Η επιλογή του υπουργείου Υγείας να ανοίξει τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου πριν ακόμη εκδοθεί το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας τον Δεκέμβριο 2016, προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Ελπίζουμε η κίνηση αυτή να μη συνδέεται με τη σημερινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού στο νησί, ο οποίος θυμήθηκε να επισκεφθεί τη Ζάκυνθο σχεδόν τρεις μήνες μετά το δραματικό γεγονός. Εάν ισχύει πάντως η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι τα δύο γεγονότα τελικώς συνδέονται, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή