Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρο νικητή είχαν τα φετινά κινηματογραφικά βραβεία Ιρις, τα οποία απονεμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης: το «Suntun» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που απέσπασε 6 συνολικά διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνες για την καλύτερη ταινία, την κορυφαία σκηνοθεσία και το σενάριο (σε συνεργασία με τον Σύλλα Τζουμέρκα). Για το ίδιο φιλμ, που φέτος ξεχώρισε μάλλον άνετα από τον ανταγωνισμό, βραβεύτηκε και ο (εξαιρετικός) πρωταγωνιστής Μάκης Παπαδημητρίου (φωτ.), όπως και η Ελλη Τρίγκου για τον Β΄ Γυναικείο Ρόλο. Στα υπόλοιπα, τρία βραβεία απέσπασε ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη και άλλα δύο το «Park» της Σοφίας Εξάρχου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η νίκη της Σοφίας Κόκκαλη (φωτ.) στον Α΄ Γυναικείο Ρόλο, για το εναλλακτικό «Νήμα» του Αλέξανδρου Βούλγαρη, η οποία ήταν και η μοναδική παρά τις 10 υποψηφιότητες της ταινίας.

(…) H Ουκρανία, που φέτος φιλοξενεί τη Eurovision, έχει απαγορεύσει στη Ρωσίδα τραγουδίστρια να εισέλθει στη χώρα, εξαιτίας μιας μη εξουσιοδοτημένης επίσκεψης της τελευταίας στην Κριμαία. Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, ότι απαγορεύεται στη Γιούλια Σαμοΐλοβα, για τρία χρόνια, να επισκεφθεί τη χώρα, καθώς παραβίασε τη νομοθεσία της Ουκρανίας. Η τραγουδίστρια πήρε μέρος σε μια συναυλία το 2015 στην Κριμαία για την προώθηση του αθλητισμού, ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 27χρονη Σαμοΐλοβα χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο από την παιδική της ηλικία, ενώ είχε τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων της Ρωσίας το 2014.

(…) Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Σκοπέλου «Διαμαντής Παλαιολόγος» απέσπασε το αργυρό βραβείο των Tourism Awards 2016! Για τέταρτη συνεχή χρονιά, τα Tourism Awards επιβράβευσαν βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων και πρωτοβουλίες οι οποίες προάγουν την καινοτομία και την ποιότητα στον ελληνικό τουρισμό, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή