Αμβέρσα: Πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ ο άνδρας που «επιχείρησε να ρίξει το αυτοκίνητό του σε πλήθος»

Αμβέρσα: Πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ ο άνδρας που «επιχείρησε να ρίξει το αυτοκίνητό του σε πλήθος»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αμβέρσα, από τη βελγική αστυνομία, ένας οδηγός, ο οποίος φέρεται να παραβίασε κόκκινο φανάρι σε πολυσύχναστο δρόμο της πόλης και κατευθύνθηκε με ταχύτητα προς πλήθος ατόμων.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία ανέπτυξε ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή. Σύμφωνα με τη βελγική εισαγελλία, πρόκειται για άνδρα γαλλικής υπηκοότητας, στο όχημα του οποίου βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια, καθώς και φιάλη με άγνωστο υγρό. Η υπόθεση αρχικά ανετέθη στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, ο οποίος συνήθως διαχειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας.

Οι γαλλικές αρχές, ωστόσο εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο συλληφθείς είναι τυνησιακής καταγωγής και πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ προσπάθησε να αποφύγει έλεγχο της αστυνομίας.

Ο άνδρας, ο οποίος διαμένει στη Γαλλία, είναι άγνωστος στις μυστικές υπηρεσίες, αλλά γνωστός στην αστυνομία για κοινές παραβάσεις του νόμου. «Δεν ήθελε να πέσει επάνω στους στρατιώτες. Πιστεύουμε ότι ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο», ανέφερε πηγή κοντά στην γαλλική έρευνα.

Το περιστατικό έρχεται μια ημέρα μετά τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο, όπου ένας άνδρας παρέσυρε πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ και σκότωσε έναν αστυνομικό με μαχαίρι εξω από το Κοινοβούλιο, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή