Σύλληψη 5 γυναικών που εργάζονταν παράνομα, ως αποκλειστικές νοσοκόμες, σε δημόσιο νοσοκομείο

Σύλληψη 5 γυναικών που εργάζονταν παράνομα, ως αποκλειστικές νοσοκόμες, σε δημόσιο νοσοκομείο

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών γυναικών που εργάζονταν παράνομα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» ως αποκλειστικές νοσοκόμες, προχώρησαν στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο.

Από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε ότι πέντε γυναίκες που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά (δύο Γεωργιανές δύο Βουλγάρες και μία Αλβανίδα) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, αλλά δεν διέθεταν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας αρχής, βιβλιάρια υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο των αποκλειστικών νοσοκόμων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την αστυνομική αρχή, η άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή