Το Survivor που θα έσπαγε τα μηχανάκια της AGB

Το Survivor που θα έσπαγε τα μηχανάκια της AGB

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νταρκ: Τι θα πιεις;

Zαν: Ενα ουίσκι με πάγο.

– Μα είναι 10 το πρωί.

– Είμαι πολύ στενοχωρημένη.

– Ακούω…

– Είναι υποψήφιος για αποχώρηση ο Γιώργος Αγγελόπουλος από τους διάσημους του Survivor…

– Αν μου επιτρέπεις απ’ αυτούς τους διάσημους δεν γνωρίζω κανέναν. Σε ποιον κόσμο θεωρούνται διάσημοι;

– Επειδή δεν ασχολείσαι με το λάιφ στάιλ παρά μόνο με τον Μπέλα Ταρ και τον Σοκούροφ. Εγώ έχω ευρεία εποπτεία του χώρου του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.

– Και γιατί είναι τόσο σημαντικός αυτός ο παίκτης που σου προκαλεί μεγάλη στεναχώρια η πιθανή αποχώρησή του;

– Πρώτον χαίρομαι να τον παρακολουθώ. Μου φτιάχνει τη διάθεση. Δεύτερον είναι άδικο. Φροντίζει όλη την ομάδα, κάνει δουλειές, ψαρεύει, κερδίζει στα αγωνίσματα, φτιάχνει την καλύβα να μην μπαίνει το νερό της βροχής, και θέλουν να τον διώξουν! Τόση αχαριστία.

– Κάποιο λόγο θα έχουν.

– Δεν ξέρω. Το βρίσκω εξοργιστικό.

– Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω διότι δεν είμαι οπαδός του Survivor. Μου είπε όμως η φίλη μου η Μπέτυ πως αυτό το τηλεπαιχνίδι είναι ένας γρήγορος τρόπος να χάσεις κιλά οπότε μήπως να το σκεφτούμε για του χρόνου και να δηλώσουμε συμμετοχή; Αρκετά ταλαιπωρούμαστε με τις δίαιτες. Ενα κιλό χάνω, δύο παίρνω.

– Κι εγώ. Αλλά το φαγητό, και κυρίως τα γλυκά, είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσω την κατάθλιψη. Την περασμένη εβδομάδα που παραιτήθηκε ο Γιώργος Κιμούλης από το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ζυγαριά μου έφτασε σε νέες κορυφές μέσα σε δυο-τρεις μέρες. Καταλαβαίνεις πού ξέσπασα…

– Μα ο άνθρωπος ήθελε να γυρίσει στο σπίτι του, την τέχνη. Γιατί το πήρες τόσο βαρέως;

– Ναι, να γυρίσει όπου θέλει, αλλά εγώ είχα επενδύσει στο κύρος, στο εκτόπισμά του. Επιπλέον, ξέρω γω ποιος θα ’ρθει τώρα; Με αυτήν την κυβέρνηση ποτέ δεν ξέρεις. Πάνω που λες γλιτώσαμε, εμφανίζεται κάτι χειρότερο.

– Κοίτα, αφού οι Συριζανέλ δεν αγαπάνε τα opengov και τους διεθνείς διαγωνισμούς, μια καλή ιδέα θα ήταν να διοργανώσουν ένα Survivor και οι νικητές να τοποθετούνται σε διάφορες θέσεις από υπουργικές μέχρι επικεφαλής οργανισμών. Ετσι, θα περνάμε κι εμείς την ώρα μας ευχάριστα παρακολουθώντας τους αγώνες. Δεν θα ήταν πολύ ωραία εικόνα ο Πολάκης να βουτάει στα νερά του Αγίου Δομίνικου και η Φωτίου να καθαρίζει καρύδες; Και αν δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα ας πάνε κάπου πιο κοντά. Στην Αίγινα, στο Αγκίστρι, τόσα νησιά έχουμε.

– Η αλήθεια είναι ότι θα έσπαγαν τα μηχανάκια της AGB.

– Και ας προβάλλεται στην ΕΡΤ μήπως και ξεκολλήσει η δημόσια τηλεόραση από την «τριτοκοσμική» της εικόνα όπως την χαρακτήρισε βουλευτής του Σύριζα.

– Ωραίες ιδέες έχεις τώρα τελευταία. Μήπως βρίσκεσαι πίσω και από την υπόθεση «Πέμη Ζούνη – Ανγκ Λι»;

– Οχι, και αν θέλεις τη γνώμη μου η Πέμη δεν φταίει. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος του Γιώργου (Παπανδρέου) να έφτανε σ’ αυτό το σημείο. Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω!

– Ας υποθέσουμε ότι δεν φταίει, δεν γνώριζε. Να σε ρωτήσω κάτι: Μου έρχεται ένα email, ως αποστολέας εμφανίζεται η Κριστιάν Αμανπούρ και γράφει ότι με διαβάζει και θέλει να αναλάβω κεντρική εκπομπή στο CNN. Tι κάνω; Ετοιμάζω βαλίτσες για Νέα Υόρκη;

– Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς.

– Οχι, κακό να αγοράζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να βγαίνει να δίνει και συνεντεύξεις. Τι να πω… Σ’ αυτή τη χώρα όλα θα τα δούμε. Εκτός από άσπρη μέρα.

– Αν θες να δεις άσπρη μέρα να πας στο Εβερεστ. Ετοιμάζεται ελληνική αποστολή δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία φορά που Ελληνες ξεκίνησαν γι’ αυτό το δύσκολο ταξίδι.

– Σιγά σιγά, όλοι την… κάνουν. Αλλος για Αγιο Δομίνικο κι άλλος για Εβερεστ.  Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Ας πιω κι εγώ ένα ουίσκι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή