Πτώση λόγω αβεβαιότητας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτώση λόγω αβεβαιότητας στο Χρηματιστήριο Αθηνών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαθηλωμένη παραμένει η χρηματιστηριακή αγορά, εξαιτίας της καθυστέρησης όσον αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και των ανησυχιών για το θέμα ρευστότητας που πιθανότατα να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε χθες οριακά σε ποσοστό 0,07% και διαμορφώθηκε στις 640,20 μονάδες. Υποτονική εικόνα παρουσίασε και η αξία των συναλλαγών, που ανήλθε στα 44,69 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 0,60%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης (Ftse 25), τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Σαράντης (5,66%), των Ελληνικών Πετρελαίων (2,80%) και τoυ Τιτάνα (2,66%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Aegean (-2,47%), των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (-2,33%) και της Folli Follie (-2%). Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν των Μέσων Ενημέρωσης (9,59%) και των Κατασκευών και Υλικών (1,87%).

Σε επίπεδα χρεοκοπίας της χώρας παραμένουν οι αποδόσεις του 10ετούς και του 2ετούς κρατικού ομολόγου, αφού παρουσιάζουν επιδείνωση, με τους ομολογιούχους να μη δείχνουν ενδιαφέρον, καθώς η καθυστέρηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει ξεπεράσει κάθε επενδυτικό όριο. Η απόδοση του 10ετούς εγχώριου κρατικού ομολόγου κυμαίνεται στο 7,25%, επίπεδα που συνάντησε η αγορά για τελευταία φορά στις 30 Δεκεμβρίου 2016. Αξίζει να συγκρίνουμε το 10ετές ελληνικό ομόλογο με την αντίστοιχη απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομίλου, που κυμαίνεται στο 4,13%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου κυμαίνεται σήμερα στο 8,10% από 8,07% της προχθεσινής μέρας. Το ετήσιο κρατικό ομόλογο σημείωσε απόδοση 11%, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 97,80 λεπτά του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή