Ομιλία Τζιτζικώστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον πολιτισμό

Ομιλία Τζιτζικώστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον πολιτισμό

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη διαδικασία της προετοιμασίας και έγκρισης της πολιτικής για την πολιτιστική διπλωματία, ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε σχετική εισήγηση, που στις αρχές Φεβρουαρίου έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή των Περιφερειών, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του πολιτισμού και τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να συμμετάσχει ενεργά στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Έτος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το 2018.

Στους άξονες της πολιτιστικής διπλωματίας που παρουσίασε, περιλαμβάνονται ο κομβικός ρόλος που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν οι περιφερειακές και τοπικές αρχές, η ανάγκη σύνδεσης του πολιτισμού με την ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διάσταση του πολιτισμού σε τομείς, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε ζητήματα όπως ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή