Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίκαελ Λίνχαρτ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίκαελ Λίνχαρτ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή ανησυχία για τις εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων εξέφρασαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Μίκαελ Λίνχαρτ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Πειραιώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ σημειώνεται ακόμη, πως στην συνάντηση εκφράστηκε το κοινό ενδιαφέρον για την ειρήνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα της διατήρησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της ευαίσθητης αυτής περιοχής, υπό την προϋπόθεση ασφαλώς της εκπλήρωσης των σχετικών κριτηρίων και προαπαιτουμένων της ενταξιακής διαδικασίας.

«Κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, παρέχεται στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ένα βασικό κίνητρο για να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών προτύπων και των κοινών αξιών της Ένωσης. Αξιών που βασίζονται, μεταξύ άλλων, στο Κράτος Δικαίου, την ανεκτικότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στην συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και για το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ενώ συνομίλησαν και για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον κ. Λίνχαρτ τις θέσεις του κόμματος επί των εσωτερικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή