H επιστροφή του «στρατιώτη» Λεμονή

H επιστροφή του «στρατιώτη» Λεμονή

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκπληξη της τελευταίας στιγμής δεν υπήρξε και όπως αναμενόταν, ο «στρατιώτης» Τάκης Λεμονής ξαναμπήκε στα χαρακώματα για την τρίτη προπονητική θητεία του στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας, όμως, πως ακόμα κι αν πετύχει απόλυτα στο έργο του, πολύ δύσκολα θα πάρει γαλόνια για να γίνει ο «στρατηγός» που θα τον ανασυντάξει το καλοκαίρι και θα τον οδηγήσει στην επόμενη περίοδο. Αν και στην ανακοίνωση της επιστροφής του δεν υπάρχει καμία αναφορά στο χρονικό εύρος της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους», η συμφωνία αφορά μέχρι το τέλος της σεζόν, για τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος και τα δύο ή τρία του Κυπέλλου, ανάλογα με το αν θα εξασφαλιστεί η πρόκριση στον τελικό. Το πλάνο προβλέπει ότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων σ’ αυτό το μικρό διάστημα, το καλοκαίρι θα παραχωρήσει τη θέση του σε ξένο τεχνικό. Ακόμα κι αν η βελτίωση της ομάδας είναι πολύ θεαματική, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα προκύψουν δεύτερες σκέψεις και αλλαγή κατεύθυνσης.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ για την πρόσληψη του Τάκη Λεμονή έγινε χθες το πρωί, με την επισήμανση ότι πρόκειται για ένα «κομμάτι της Ιστορίας του Συλλόγου μας, αφού έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό και ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής και έχει καταγράψει τίτλους και μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του». «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα του Ολυμπιακού, πιο έτοιμος και πιο έμπειρος, για να κυνηγήσουμε τον στόχο μας, που είναι βέβαια η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ξέρετε όλοι ότι είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού αλλά τώρα είναι ώρα για σκληρή δουλειά και όχι για λόγια. Θέλουμε τους φιλάθλους μας πιο κοντά από ποτέ, αφού είμαστε μόνοι μας απέναντι σε όλους και δεν περισσεύει κανείς. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο γήπεδο» δήλωσε ο κ. Λεμονής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ και εν συνεχεία πήγε στου Ρέντη για να οργανώσει την πρώτη του προπόνηση.

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα λόγω της μεγάλης βαθμολογικής διαφοράς που έχει, το βάρος πέφτει στο Κύπελλο. Με τις τέσσερις πιο ισχυρές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουν προκριθεί στην ημιτελική του φάση για πρώτη φορά μετά το 1949, το Κύπελλο εφέτος έχει αποκτήσει μεγαλύτερο γόητρο ακόμα κι από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που ουσιαστικά είχε κριθεί πριν από το τέλος του α΄ γύρου. Αυτός είναι ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να αλλάξουν τον Βασίλη Βούζα (επιστρέφει στην Κ-20) και να προσλάβουν τον πέμπτο προπονητή τους από το ξεκίνημα της σεζόν! Η άρνηση Μοντανιέ και Γκαρντ να αναλάβουν από τώρα, έφερε στον αφρό τον 57χρονο Ελληνα τεχνικό, ο οποίος είχε δύο επιτυχημένες θητείες στον Ολυμπιακό (Νοέμβριος 2000 – Οκτώβριος 2002 και Δεκέμβριος 2006 – Μάρτιος 2008) με συμμετοχή στην κατάκτηση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Υπέγραψε, μάλιστα, την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 10 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, αλλά Κύπελλο δεν κατάφερε να κατακτήσει. Εφτασε με τον Ολυμπιακό σε δύο συνεχόμενους τελικούς το 2001 και το 2002, τους έχασε όμως από τον ΠΑΟΚ (4-2) και την ΑΕΚ (2-1) αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή