Δίχως άγχος απέναντι στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός

Δίχως άγχος απέναντι στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβράβευση της κερκίδας για την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ, η απαλλαγή από το άγχος για την επίτευξη του στόχου και το χρονικό περιθώριο διορθώσεων για τα κρίσιμα παιχνίδια που θα οδηγήσουν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, δημιουργούν τις καλύτερες προδιαγραφές για τον Ολυμπιακό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της μαραθώνιας φάσης της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο κατάμεστο ΣΕΦ (21.00) τη Ρεάλ και έχοντας κατοχυρώσει την 3η θέση της βαθμολογίας, μπορεί να επιδιώξουν την αναρρίχησή τους, τουλάχιστον, στη δεύτερη, αλλά εκτός από τη νίκη γοήτρου που χρειάζονται κόντρα στη «βασίλισσα», θα πρέπει να καλύψουν διαφορά 18 πόντων από την ήττα του α΄ γύρου, ώστε να αποκτήσουν πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία.

Στην τελευταία αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα παίξει με την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα. Σκέψεις προτίμησης αντιπάλου στα πλέι οφ δεν γίνονται από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του, ύστερα από την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος της έδρας, στην οποία έχουν εμπιστοσύνη για την ψυχολογική δύναμη που αντλούν, ακόμα κι αν στη φετινή περίοδο, γνώρισαν δύο «εκτός προγράμματος» ήττες (Μακάμπι, Γκαλατάσαραϊ) και μία από την πρωταθλήτρια Ευρώπης (ΤΣΣΚΑ). «Το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο προσπαθήσαμε πολύ, σημαίνει πολλά, αλλά και τίποτα, αν δεν παρουσιαστούμε έτοιμοι και αποφασισμένοι απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος έφερε σε αίσιο πέρας τη δύσκολη αντιμετώπιση κάλυψης των τραυματισμών βασικών στελεχών (Σπανούλης, Πρίντεζης, Λοτζέσκι), μέσω της ομαδικής συνοχής, καθώς και της αδυναμίας του Γιανγκ να βοηθήσει ουσιαστικά στη νευραλγική θέση του σέντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή