Κρίσιμη «στροφή» σε όλους τους ομίλους

Κρίσιμη «στροφή» σε όλους τους ομίλους

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι αλλά με πολλές πιθανές παγίδες για τις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης διεξάγεται σήμερα, αύριο και μεθαύριο η 5η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, με τη μάχη να έχει ανάψει για τα καλά σε όλους τους ομίλους.

Απόψε ξεχωρίζουν τα ματς της Ισπανίας με το Ισραήλ και της Κροατίας με την Ουκρανία, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν άλμα πρόκρισης σε περίπτωση νίκης ή ακόμη και ισοπαλίας. Παίζουν ακόμη Γεωργία – Σερβία, Τουρκία – Φινλανδία, Αυστρία – Μολδαβία, Ιρλανδία – Ουαλλία, Ιταλία -Αλβανία και Λιχτενστάιν – Σκόπια.

Αύριο, πέρα από τον ελληνικό όμιλο, δίνουν επικίνδυνα ματς η Ολλανδία στη Βουλγαρία και η Πορτογαλία εντός με την Ουγγαρία. Ακόμη θα γίνουν τα Σουηδία – Λευκορωσία, Ανδόρα – Φερόε, Ελβετία – Λετονία και Λουξεμβούργο – Γαλλία.

Β. Ιρλανδία – Νορβηγία, Μαυροβούνιο – Πολωνία και Ρουμανία – Δανία είναι οι πιο ελκυστικές αναμετρήσεις από το πρόγραμμα της Κυριακής. Θα παίξουν επίσης Σαν Μαρίνο – Τσεχία, Αρμενία – Καζαχστάν, Αγγλία -Λιθουανία, Μάλτα – Σλοβακία και Σκωτία – Σλοβενία.

Η Γερμανία αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο Αζερμπαϊτζάν μεθαύριο το απόγευμα. Πιο σημαντικός ίσως για την Eθνική Γερμανίας ήταν ο ιδανικός τρόπος με τον οποίον αποχαιρέτησε προχθές τον αποχωρήσαντα από τη «Νάσιοναλμανσαφτ» επιθετικό Λούκας Ποντόλσκι. Ο βετεράνος γκολτζής όχι μόνο συμμετείχε στην ενδεκάδα της Γερμανίας στο φιλικό με την Αγγλία στο Ντόρτμουντ, αλλά πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα και μάλιστα με εντυπωσιακό σουτ από μακριά που καρφώθηκε στο «Γ» του Τζο Χαρτ.

Η αποθέωση του Ποντόλσκι ήρθε τόσο με την αντικατάστασή του στο 84ο λεπτό όσο και με τη λήξη του αγώνα, όταν ο 31χρονος άρχισε έναν αργό γύρο θριάμβου στο χορτάρι του «Σίγκναλ Ιντούνα», χαιρετώντας τον κόσμο στις κατάμεστες εξέδρες με τα πανό «Ντάνκε Πόλντι» (δηλαδή «σε ευχαριστούμε Ποντόλσκι»). Αλλωστε δεν είναι λίγες ούτε οι 130 διεθνείς συμμετοχές του ούτε τα 49 γκολ με τη φανέλα της Γερμανίας με την οποία στέφθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014.

Μετά και τη στιγμή που τον πήραν στα χέρια οι υπόλοιποι διεθνείς και τον σήκωσαν στον αέρα, ο Ποντόλσκι επιφύλαξε ένα πραγματικά συγκινητικό αντίο στους φίλους του συλλόγου της καρδιάς του, της Κολωνίας, που είχαν κατακλύσει μια πλευρά του γηπέδου στο Ντόρτμουντ. Ο πολωνικής καταγωγής στράικερ δεν δίστασε να σκαρφαλώσει στα κάγκελα και να γίνει ένα μαζί τους, αγκαλιάζοντας όσο περισσότερους μπορούσε. Η βραδιά ήταν ένα δείγμα τού πώς πρέπει να φροντίζουν οι ομοσπονδίες τούς αποχωρούντες αστέρες τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή