Προειδοποίηση Γιουνκέρ σε Τραμπ: Αν καταρρεύσει η Ε.Ε. θα ξεσπάσει πόλεμος στα δυτικά Βαλκάνια

Προειδοποίηση Γιουνκέρ σε Τραμπ: Αν καταρρεύσει η Ε.Ε. θα ξεσπάσει πόλεμος στα δυτικά Βαλκάνια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για νέο πόλεμο στα Βαλκάνια κρούει ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Ο κ. Γιουνκέρ προειδοποιεί τον Τραμπ να μην παροτρύνει άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, καθώς μια διάσπαση της Ευρώπης πολύ πιθανό να οδηγούσε σε μια πολεμική σύρραξη στα Βαλκάνια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους FT, ο κ. Γιουνκέρ, εκφράζει την ανησυχία του για τις αντιδράσεις Τραμπ μετά την απόφαση αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε. καθώς όπως ανέφερε κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αγνοεί την ιστορία της Ευρώπης.

Ο 62χρονος πολιτικός από το Λουξεμβούργο μετέφερε την προειδοποίησή του μέσω του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε τον περασμένο μήνα τις Βρυξέλλες.

«Είπα στον αντιπρόεδρο, "μην το λες αυτό, μην παροτρύνεις και άλλες χώρες να αποχωρήσουν, γιατί εάν καταρρεύσει η Ε.Ε., θα έχουμε έναν νέο πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια», είπε ο Γιουνκέρ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να προσφέρει κανείς μια προοπτική για ένταξη στην Ε.Ε. σε αυτές τις χώρες.

«Εάν αφήσουμε τις χώρες αυτές, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία κα.,θα έχουμε ξανά πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή