Οι «Πυρήνες» πίσω από την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη

Οι «Πυρήνες» πίσω από την επίθεση στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη.

«Στις 15/3 τοποθετήσαμε και πυροδοτήσαμε ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στο βιβλιοπωλείο του Άδωνη Γεωργιάδη στην Λ.Κηφισίας 263», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει αυτοσχέδιο ωρολογιακό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια και μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα, στις 2.20 τα ξημερώματα, στην ιστοσελίδα Zougla.gr, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι στην είσοδο του καταστήματος στη λεωφόρο Κηφισίας 263 έχει τοποθετηθεί βόμβα. Εδωσε μάλιστα χρονικό περιθώριο 25 λεπτών προκειμένου η αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή. «Δεν πρόκειται για φάρσα», φέρεται να είπε πριν κλείσει το τηλέφωνο. Αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο και λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε περιορισμένης ισχύος έκρηξη.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Με την ανάληψη της ευθύνης του εμπρησμού του βιβλιοπωλείου του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την αήθη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων – ”συμπτωματικά“ μόνο από το Κόμμα μας – οι αναρχικές ομάδες που ειδικεύονται στα “μπάχαλα“ είναι φανερό ότι προετοιμάζουν τους μελλοντικούς τρομοκράτες.

Επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι στην  Ελλάδα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  η ασφάλεια του πολίτη και η ελευθερία του, δεν τελούν σε προστασία Κράτους δικαίου, αλλά γίνονται έρμαιο σε κάθε λογής γκρουπούσκουλα.

Για πολύ καιρό η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νόμιζε ότι η αδιαφορία για την εφαρμογή της νομιμότητας και η προστασία που παρείχε  στους δράστες βανδαλισμών, πυρπολήσεων δημοσίων συγκοινωνιών, καταστροφείς ακυρωτικών μηχανημάτων και διάφορων χάπενινγκ “επαναστατικής” γυμναστικής θα εκτιμηθεί από τους … ευεργετούμενους.

Παραγνώρισε βέβαια ότι έτσι βάζει την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα, δίνοντας σε ομάδες που κινούνται στις παρυφές της τρομοκρατίας μια τεράστια ώθηση. Αυτό προφανώς δεν το κατέγραψαν οι “κοινωνιολογικές έρευνες” της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους,  τις βίαιες διαδηλώσεις και τις λοιπές …αντισυμβατικές δράσεις (κλοπές σε σούπερ μάρκετ).  Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχτεί η Ελλάδα να γίνει μια ακυβέρνητη χώρα, επειδή η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Και ρωτά την Κυβέρνηση: Μπορείτε να προστατέψετε τους Έλληνες πολίτες; Πότε θα εφαρμόσετε σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των βανδαλισμών και των σοβαρών εγκλημάτων βίας; Θα εφαρμόσετε τους κανόνες νομιμότητας του Κράτους δικαίου ή με την ανοχή σας περιμένετε να εκκολαφτεί νέα γενιά τρομοκρατών;

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα δώσει πειστική νόμιμη απάντηση σε όσους νομίζουν ότι η χώρα θα γίνει παιδική χαρά των βανδάλων και των καταστροφέων. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει στους “γνωστούς – αγνώστους” και στους πολιτικούς τους προστάτες. Καλούμε την κοινωνία των πολιτών και τα Κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν κάθε τέτοια συμπεριφορά που στόχο έχει την ίδια τη Δημοκρατία»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή