Τρεις τελικά οι προσφορές για το 67% του ΟΛΘ

Τρεις τελικά οι προσφορές για το 67% του ΟΛΘ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις, τελικά, προσφορές έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οι προσφορές παρελήφθησαν σήμερα Σάββατο στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου και η έδρα του Ταμείου, μετά την αποστολή τους χθες το βράδυ αεροπορικώς απ το Λονδίνο, όπου και κατατέθησαν στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, η οποία λειτουργεί ως χρηματο-οικονοικός σύμβουλος στον διαγωνισμό.

Οι προσφορές έγιναν από την Deutsche Invest Equity Partners, σε κοινοπραξία με τη θυγατρική της CMA CGM, Terminal Link και τον όμιλο Σαββίδη, την Dubai Ports World και την ICTSI.

Μέχρι να φτάσουν σήμερα στην Αθήνα οι προσφορές, προηγήθηκε ένα θρίλερ που τροφοδοτήθηκε και από την επιλογή του ΤΑΙΠΕΔ να προβεί χθες σε μία λιτή ανακοίνωση, η οποία δεν προσδιόριζε ούτε την ταυτότητα ούτε τον αριθμό των δεσμευτικών προσφορών. Το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει τώρα πως θα προχωρήσει στον έλεγχο και την αξιολόγηση των προσφορών που παρέλαβε.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές από τους υποψηφίους, αντιπαραβάλλοντας τις παράλληλα με τη μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει για λογαριασμό του οι δύο ανεξάρτητοι αποτιμητές του διαγωνισμού. 

Σε ανακοίνωσή του πριν λίγο, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει:

«Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα τις προσφορές για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίες κατατέθηκαν χθες, στη Morgan Stanley, χρηματοοικονομικό σύμβουλο του Ταμείου, στο Λονδίνο.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι:

  • International Container Terminal Services Inc.
  • The Peninsular and Oriental Stream
  • Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS.

Η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή