ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι συμμαχικές δυνάμεις ανακατέλαβαν περιοχές κοντά στη Χάμα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα ένα χωριό κοντά στη Χάμα, σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει μεγάλη επίθεση των ανταρτών, παρά το γεγονός ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και οι σύμμαχοί του, η Ρωσία, το Ιράν και σιίτες πολιτοφύλακες από γειτονικές χώρες, θέλουν να σταματήσουν τη μεγαλύτερη επίθεση που κάνουν οι αντάρτες εδώ και μήνες, η οποία άρχισε αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στην περιφέρεια της Χάμας.

Οι αντάρτες έχουν καταγάγει νίκες καθώς κατευθύνονται στη Χάμα, καταλαμβάνοντας περίπου δέκα πόλεις και χωριά και κινούμενοι προς το εσωτερικό, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την πόλη και τη στρατιωτική αεροπορική βάση της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μονάδες των ενόπλων δυνάμεών μας και συμμαχικών δυνάμεων αποκατέστησαν την πόλη Καουκάμπ και συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις της βόρειας περιφέρειας της Χάμας», δήλωσε η στρατιωτική πηγή.

Το Παρατηρητήριο είπε οι αντάρτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την εκτόξευση ρουκετών από μερικές θέσεις που είχαν καταλάβει, αλλά οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν και από τις δύο πλευρές σε ορισμένες περιοχές στο μέτωπο της Χάμας.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη χθεσινή νύχτα σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε εναντίον φυλακής της Ιντλίμπ, πόλης που κατέχουν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών πληροφόρησης στην εμπόλεμη χώρα.

Το Παρατηρητήριο εκτιμά ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη του ρωσικού στρατού, ο οποίος υποστηρίζει από τον Σεπτέμβριο του 2015 το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμό του κατά των αντιπολιτευόμενων ενόπλων οργανώσεων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μετά την επιδρομή, δεσμοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν. Και άλλοι άνθρωποι μπορεί τραυματίστηκαν ή να σκοτώθηκαν από τα πυρά αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ