Με δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ε.Ε. «απειλεί» ο Ερντογάν

Με δημοψήφισμα για την ένταξη στην Ε.Ε. «απειλεί» ο Ερντογάν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεύτερο δημοψήφισμα «απειλεί» ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ερώτημα που θα αφορά στο αν η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε ένα δημοψήφισμα την 16η Απριλίου και έπειτα από αυτό θα μπορούσαμε να επιλέξουμε να κάνουμε ένα δεύτερο σχετικά με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και θα συμμορφωνόμασταν με όποια απόφαση λάμβαναν οι πολίτες μας σε αυτό» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Ευρώπη βρίσκονται σε «κρίσιμο σημείο».

«Τι ακούμε; Ότι εάν το "ναι" επικρατήσει (στο δημοψήφισμα) η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μας αποδεχθεί. Αχ! Εάν απλά μπορούσαν να λάβουν μια τέτοια απόφαση! Αυτό θα διευκόλυνε το έργο μας!» είπε χαρακτηριστικά ενώ προσέθεσε: «Τί λένε; Ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη εάν εμείς επαναφέρουμε την θανατική ποινή (…) Πολύ καλά!».

«Όπως και να’ χει, η 16η Απριλίου αποτελεί για εμάς ένα κρίσιμο σημείο. Για αυτό το λόγο το "ναι" είναι τόσο σημαντικό. Θα θέσουμε όλα αυτά επί τάπητος. Διότι η Τουρκία δεν είναι το θύμα κανενός» υπογράμμισε.

Oι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ είναι ιδιαίτερα τεταμένες μετά την απαγόρευση τις τελευταίες εβδομάδες συγκεντρώσεων υπέρ του Ερντογάν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή