ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 14 τραυματίες από πυροβολισμούς σε νυκτερινό κέντρο

ΗΠΑ: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 14 τραυματίες από πυροβολισμούς σε νυκτερινό κέντρο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαπέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν, και ένας από αυτούς υπέκυψε στα τραύματά του, νωρίς σήμερα το πρωί από πυροβολισμούς σε νυκτερινό κέντρο στο Σινσινάτι του Οχάιο και η αστυνομία δήλωσε πως πιστεύει ότι στο επεισόδιο μπορεί να ενεπλάκησαν τουλάχιστον δύο δράστες.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 01:00 (08:00 ώρα Ελλάδας), όταν εκατοντάδες άνθρωποι φέρεται να βρίσκονταν στο κλαμπ Cameo Nightlife, το οποίο, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Σινσινάτι, είχε "πολλά προβλήματα" στο παρελθόν.

"Σε αυτό το σημείο δεν είναι σαφές ακριβώς τι προκάλεσε τους πυροβολισμούς", δήλωσε η λοχαγός Κίμπερλι Ουίλιαμς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. "Πιστεύουμε πως ήταν τουλάχιστον δύο οι δράστες που ενεπλάκησαν".

"Προκλήθηκε χάος όταν σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί", πρόσθεσε η Ουίλιαμς.

Οι ύποπτοι διέφυγαν και η αστυνομία δεν έχει καλές περιγραφές τους, εν μέρει γιατί οι αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν, δήλωσε η Ουίλιαμς στο WCPO.

Πολλά θύματα φέρουν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους, ανέφερε στη ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο, WLWT5 , επικαλούμενο τον βοηθό αρχηγό της αστυνομίας Πολ Νοντιγκέιτ, ο οποίος είπε πως εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο όταν ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής οτιδήποτε για τα πιθανά κίνητρα του επεισοδίου, το οποίο σημειώνεται λιγότερο από έναν χρόνο αφότου έναν ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα νυχτερινό κέντρο για ομοφυλόφιλους στο Ορλάντο της Φλόριντα, σκοτώνοντας 49 ανθρώπους. Ήταν το πιο φονικό επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι δέχθηκε οκτώ ανθρώπους νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε μία εκπρόσωπος στο ABC News, αλλά δεν διευκρίνισε αν οι ασθενείς είχαν σχέση με τους πυροβολισμούς στο νυκτερινό κέντρο. Δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει άμεσος σχολιασμός από εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Η σελίδα του Cameo Nightlife στο Facebook αναφέρει ότι πραγματοποιεί "Κολεγιακές Παρασκευές" για φοιτητές 18 ετών και άνω και "Σάββατα για τους 21 και άνω και σέξι νύχτες".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή