3M Hellas: Η καινοτομία στο προσκήνιο

3M Hellas: Η καινοτομία στο προσκήνιο

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να ζητήσει ανά πάσα στιγμή βοήθεια, ως εταιρεία συσπειρωνόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις κρίσιμες καταστάσεις όλοι μαζί, σαν μια γροθιά. Λειτουργούμε στο «εμείς» και αποφεύγουμε το «εγώ» καθώς η σπουδαιότητα της ομάδας είναι το κλειδί για μια μακρόχρονη σχέση με αμοιβαία οφέλη.

•  Είναι και θα είναι το σπίτι μου, ακόμα και όταν υπάρχουν μέρες πίεσης, αξίζει κανείς να είναι κομμάτι αυτής της εταιρείας.

•  Η μητέρα μου αντιμετωπίζει πρόβλημα καρκίνου τα τελευταία 2 χρόνια και η εταιρεία έχει δείξει κατανόηση όταν πρέπει να λείπω από την εργασία μου.

•  Στην εταιρεία μας το προσωπικό αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης, δίνοντας σε όλους και όλες ίσες ευκαιρίες εξέλιξης.

H 3Μ, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 1970 και απασχολεί 66 εργαζομένους, είναι παρούσα γύρω μας σε διάφορους τομείς της καθημερινής μας ζωής, σε περισσότερα από 50.000 προϊόντα. Ο μέσος άνθρωπος σπάνια βρίσκεται πάνω από 3 μέτρα μακριά από ένα προϊόν της 3Μ. Δίνοντας μεγάλη έμφαση στη δημιουργία νέων προϊόντων, η εταιρεία έχει επενδύσει υπέρογκα ποσά στην έρευνα και την  ανάπτυξη τα τελευταία 5 χρόνια.

Κάποιες από τις παροχές της:

Στη φιλοσοφία της 3Μ είναι να διαθέτει για τους ανθρώπους της ένα οικογενειακό περιβάλλον και αυτό εκφράζεται μέσα από αντίστοιχες παροχές, όπως συνταξιοδοτικό και ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα (με βελονισμό και ομοιοπαθητική), μετοχές της εταιρείας, δώρο γάμου και γέννησης, δώρο στα παιδιά των εργαζομένων που πετυχαίνουν στο Πανεπιστήμιο, Χριστουγεννιάτικο καλάθι με προϊόντα αξίας 100 ευρώ και άλλα πολλά.

Η 3M ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους της όχι μόνο ως υπαλλήλους αλλά, και ως άτομα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, για να ισορροπήσουν καλύτερα την εργασία τους με την προσωπική τους ζωή, έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που τους προσφέρει τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, και σε συμφωνία με τον προϊστάμενό τους, να εργάζονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα από το σπίτι τους.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

H 3M ξέρει να γιορτάζει τα καλά αποτελέσματα αλλά και τα ευχάριστα γεγονότα που συμβαίνουν στην εταιρεία και με τον τρόπο αυτό να δημιουργεί οικείο, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συναδελφικότητας διοργανώνονται συχνά διάφορες δραστηριότητες, όπως αγώνες paintball, συμμετοχή σε παιχνίδια σε escape rooms, pizza party για εορτασμό εταιρικών αποτελεσμάτων, έξοδοι τμημάτων για φαγητό, διήμερο ταξίδι για όλους, τουρνουά τάβλι, διαγωνισμός φωτογραφίας, πικ-νικ στην Πάρνηθα, εκδήλωση για συνάδελφο που έγραψε βιβλίο… κ.τ.λ. Κάθε χρόνο, για τους εργαζομένους που έχουν παιδιά έως 12 ετών διοργανώνεται το Χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι σε κάποιον παιδότοπο ή σε Θέατρα με μουσικές παραστάσεις.

Αναγνώριση για όλους:

Ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την 3Μ είναι η αναγνώριση και η επιβράβευση του προσωπικού της σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Έτσι, ανά τρίμηνο βραβεύονται οι εργαζόμενοι στο χώρο των πωλήσεων. Ο πωλητής του κάθε τριμήνου λαμβάνει κουπόνια αξίας 150 ευρώ και ο πωλητής του έτους κουπόνια αξίας 600 ευρώ. Επίσης δίνονται spot recognition bonuses. Πέραν των πωλήσεων όμως έχουν θεσπισθεί ετήσια bonuses και για το marketing αλλά και για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

«Ο Άνθρωπος στο επίκεντρο της επιτυχίας»

H σημαντική διάκριση της 3M Hellas στον θεσμό των Best Workplaces αποτελεί για όλους εμάς τους εργαζομένους τιμή, χαρά, αναγνώριση και κυρίως υπερηφάνεια καθώς επιβραβεύει την υψηλή ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων στην εταιρεία μας.

Η 3M εφαρμόζει την επιστήμη για να κάνει τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη, ευκολότερη και πιο ολοκληρωμένη. Κινητήριος δύναμη και πυρήνας της προσπάθειάς μας είναι οι άνθρωποί μας. Σε ένα πρότυπο εργασιακό περιβάλλον που αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, προσπαθούμε με ανοιχτή και αμφίδρομη επικοινωνία, με αμοιβαία κατανόηση και δέσμευση να επιβραβεύουμε το ήθος και τον χαρακτήρα των ανθρώπων μας.  Επιβεβαίωση των Υψηλών Αρχών Ηθικής Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς αποτελεί η διάκρισή μας και φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά ως «Οne of Ethisphere’s® 2017 World’sMost™ Ethical Companies®».

Εφαλτήριο συνεχούς βελτίωσης για τους ανθρώπους μας αποτελούν και οι έξι Ηγετικές Συμπεριφορές μας, καθώς προωθούν την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη, την ομαδικότητα, την ενθάρρυνση και τη συνεργασία. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε διαρκώς στις ανάγκες των εργαζομένων μας και στην προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας.

Επιμορφώνουμε τους εργαζομένους με συνεχή προγράμματα εκπαίδευσης και με προσωποποιημένο πλάνο ανάπτυξης ώστε να αναπτύξουμε δεξιότητες και να ενισχύουμε τη δημιουργικότητα, την αφοσίωση και τον ζήλο.

Επιβραβεύουμε το πάθος, τη συνέπεια και την προσήλωση των εργαζομένων μας στη διαρκή ανάπτυξη της εταιρείας μας και γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας που οφείλονται στην πολύτιμη συνεισφορά τους. Η τιμητική αυτή διάκριση ανήκει σε όλους τους ανθρώπους της 3Μ Hellas και είναι μια ξεχωριστή διάκριση που την αξίζουν! Τους ευχαριστούμε!

Σταυρούλα Καλλέργη

3M Hellas: Η καινοτομία στο προσκήνιο-1

Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Νομικών Υπηρεσιών στην 3MHellas

Εταιρία

3M Hellas

Κατάταξη στη λίστα

3(50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

9

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπόριο & Διανομή Καταναλωτικών και Βιομηχανικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

66

Τζίρος (2015)

33.836.848 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1,4%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

37/29

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

30

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

45%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

3M Hellas: Η καινοτομία στο προσκήνιο-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

3M Hellas: Η καινοτομία στο προσκήνιο-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή