Συνελήφθη 73χρονη για κατά συρροή απάτη σε βάρος πολιτών

Συνελήφθη 73χρονη για κατά συρροή απάτη σε βάρος πολιτών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 73χρονη Ελληνίδα για απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα διορισμού τους σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με την δράση γυναίκας, η οποία εξαπατά πολίτες με την υπόσχεση διορισμού τους σε Δημόσιες Υπηρεσίες μέσω ΑΣΕΠ, εντοπίσθηκε η 73χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με υποψήφιο θύμα, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του.

Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού για την επόμενη μέρα στην περιοχή των Πετραλώνων, προσημειώθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και μετά την παράδοση αυτού, συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι η 73χρονη από τον περασμένο Μάιο, προσέγγιζε τα θύματά της από τα οποία αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά πείθοντας τα ότι διαθέτει «υψηλές γνωριμίες» και μπορεί να μεσολαβήσει προκειμένου να διορισθούν σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα. 

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί 28 τετελεσμένες περιπτώσεις απάτης και 2 απόπειρες, ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε, υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή