Japan Tobacco International: O εργαζόμενος στο επίκεντρο

Japan Tobacco International: O εργαζόμενος στο επίκεντρο

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Η εταιρεία μου ενδιαφέρεται πραγματικά και ουσιαστικά για τους ανθρώπους της και το έχει δείξει πολλές φορές. Στην JTI νιώθεις ότι, εάν έχεις κάποιο προσωπικό πρόβλημα, θα βρεις ανταπόκριση.

• Υπάρχει η αίσθηση της οικογένειας. Όλα ξεκινάνε από το πρωί που μπαίνεις στην εταιρεία και είναι όλα έτοιμα. Μυρίζει ο καφές, ακούγονται γέλια και νομίζεις ότι δεν είσαι στη δουλειά, αλλά στο σπίτι σου.

• Για κάθε υπάλληλο ο οποίος έχει χαμηλή αποδοτικότητα του δίνονται απλόχερα δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες μαζί με καθοδήγηση, εξειδικευμένη εκπαίδευση και ενθάρρυνση για να επανακάμψει.

Η Japan Tobacco International είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες καπνικών προϊόντων στον κόσμο. Απασχολεί πάνω από 26.000 εργαζομένους παγκοσμίως σε 72 χώρες. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 1999.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η JTI δίνει έμφαση στην εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.  Προσφέρει ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, με πλήρη ιατρικό προληπτικό έλεγχο, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για όλους, ευέλικτο ωράριο εργασίας και ενδιαφέρον ελαστικό πρόγραμμα για τις νέες μητέρες.

Επιπλέον, καλύπτει τα έξοδα διοδίων προς την εταιρεία, προσφέρει σε όλους 150€ δώρο τα Χριστούγεννα, παρέχει εισιτήρια για θεάματα και αθλητικές εκδηλώσεις. 

Η εταιρεία, δείχνοντας την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο, έχει θεσμοθετήσει δώρα/προσφορές, είτε σε μορφή χρημάτων είτε με τη μορφή λουλουδιών σε συμβάντα όπως γάμους, γεννήσεις, ασθένειες, θανάτους συγγενών, γιορτές, επιτυχίες, κ.λπ. Σε όσους γονείς έχουν παιδιά στις τρεις πρώτες βαθμίδες εκπαίδευσης, προσφέρονται σχολικές τσάντες γεμάτες χρήσιμη γραφική ύλη για το σχολείο, ενώ για τα μεγάλα παιδιά 18-28 χρονών πραγματοποιείται Εργαστήριο Επαγγελματικής Καθοδήγησης.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η JTI αναγνωρίζει ότι η εμψύχωση των εργαζομένων αποτελεί καταλυτικό παράγοντα ανάπτυξης της εταιρείας. Για τον λόγο αυτόν, στην εταιρεία πραγματοποιούνται δραστηριότητες που ενισχύουν την κουλτούρα αξιών και την άμεση και αποτελεσματική εσωτερική επικοινωνία.

Κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες που διοργανώνονται είναι τα παιχνίδια paintball, βιωματικά workshop, οι ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5 που υποστηρίζει η εταιρεία, οι χειροτεχνίες χριστουγεννιάτικων στολιδιών κ.ά.

H εταιρεία τιμά επίσης την αφοσίωση, επιβραβεύοντας τις πολυετίες οι οποίες ξεκινούν με 700 Ευρώ τα 5 πρώτα χρόνια και φτάνουν τα 3.700 Ευρώ (στα 35 χρόνια)… προσθέτοντας και ένα μπουκάλι σαμπάνια! Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως η τράπεζα αίματος της εταιρείας λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και κάθε χρόνο περίπου το 30% των εργαζομένων δίνει αίμα.

Η εταιρεία τέλος επιδιώκει να γιορτάζει με κάθε ευκαιρία, και έτσι εκτός από τα Χριστούγεννα, γιορτάζονται η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα γενέθλια όλων των εργαζομένων, οι Απόκριες κ.ά.

Και το κάτι παραπάνω:

Ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός για την εταιρεία και φροντίζει να δημιουργεί τις συνθήκες για τους εργαζομένους της ώστε να μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού, οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων ετοίμασαν γεύματα για οικογένειες στην Παιανία σε συνεργασία με την εταιρεία «Μπορούμε» και μαζί με τον Δήμο Αμαρουσίου έφτιαξαν έναν κήπο με λαχανικά για ανέργους και οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα δώρισαν πάνω από 1.000 μερίδες φαγητού και ρουχισμό σε αστέγους σε συνεργασία με ΜΚΟ και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι εργαζόμενοι μαζεύουν ρούχα και παιχνίδια για μια σειρά από ΜΚΟ.

«Επενδύουμε στους ανθρώπους μας»

Η βράβευση της JTI ως "Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον" έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σημαντικών διακρίσεων αναφορικά με τις εργασιακές πρακτικές που εφαρμόζουμε ως αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας, παρέχοντας εξαιρετικές συνθήκες εργασίας και ευκαιρίες ανάπτυξης και σταδιοδρομίας για τους ταλαντούχους εργαζομένους μας σε όλα τα επίπεδα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε δύσκολες εποχές και ακόμα περισσότερο γι' αυτό, αναγνωρίζουμε το βάρος της ευθύνης να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον με ανταγωνιστικές αποδοχές, κίνητρα για την ανάπτυξή τους, αλλά και στήριξή τους στις δύσκολες προσωπικές στιγμές, διασφαλίζοντας την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Σταθερός μας στόχος είναι η διατήρηση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που συνδυάζει την ακεραιότητα με την επαγγελματική αριστεία.  Η αναγνώριση αυτή ως Best Workplace, προερχόμενη από τους ίδιους τους εργαζομένους μας, καταδεικνύει ότι κινούμαστε στον σωστό δρόμο.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς και από αυτό αντλούμε δύναμη να συνεχίσουμε».

Edoardo Voletti

Japan Tobacco International: O εργαζόμενος στο επίκεντρο-1

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας

Εταιρία

Japan Tobacco International

Κατάταξη στη λίστα

6 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εμπορία Καπνικών Προϊόντων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (ολικής και μερικής απασχόλησης)

84

Τζίρος (2015)

83.600.000 Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1,2%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (ολικής  απασχόλησης)

51/32

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

32

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

42,8%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Japan Tobacco International: O εργαζόμενος στο επίκεντρο-2

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

Japan Tobacco International: O εργαζόμενος στο επίκεντρο-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή