MARS Greece: Εταιρεία με θεμελιώδεις αρχές

MARS Greece: Εταιρεία με θεμελιώδεις αρχές

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

•  Η Mars είναι μοναδική! Από την πρώτη στιγμή το καταλαβαίνεις! Χαμογελαστοί άνθρωποι! Άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για εσένα. Συνεχείς συζητήσεις για τη βελτίωση σου σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος. Πραγματικά πιστεύω πώς αν κάποιος εργαστεί στη Mars θα νιώσει πώς είναι να δρας και να αναπτύσσεσαι σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον!

•  Το ξεχωριστό της όραμα και αποστολή, που δένει τους ανθρώπους της σε ένα κοινό σκοπό. Δεν είναι απλά λόγια στις παρουσιάσεις και τα έγγραφα, αλλά η κοινή μας πεποίθηση και ο λόγος για τον οποίο είμαστε περήφανοι.

Η MARS από το 1911 που δημιουργήθηκε (ως σοκολατοποιία) από τον Frank Mars στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση. Σήμερα έχει πάνω από 80.000 εργαζομένους σε 78 χώρες, ενώ η MARS Greece, που περιλαμβάνει τη MARS και τη Royal Canin, απασχολεί 168 ανθρώπους. Η εταιρεία έχει δομηθεί γύρω από Πέντε απαράβατες θεμελιώδεις Αρχές: Ποιότητα, Υπευθυνότητα, Αμοιβαιότητα, Αποτελεσματικότητα και Ελευθερία.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία φροντίζει τους ανθρώπους της και το αποδεικνύει, προσφέροντας μεταξύ άλλων: ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ευελιξία στο ωράριο εργασίας, επιδότηση €30 για γυμναστήριο κάθε μήνα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, κάλυψη του κόστους των διοδίων της Αττικής Οδού, δώρο γάμου €200, έξτρα ημέρες άδεια, early Fridays τους καλοκαιρινούς μήνες, φρούτα στους χώρους των γραφείων, καθώς και σχολικά είδη στα παιδιά των εργαζομένων.  Στη Mars οι εργαζόμενοι δεν χάνουν τις επίσημες αργίες αν πέσουν Σαββατοκύριακο, καθώς μεταφέρονται κάποια επόμενη Δευτέρα ή Παρασκευή. H αναγνώριση της προσπάθειας των εργαζομένων και των νέων καινοτόμων ιδεών είναι καθημερινή και συνδυάζεται με βραβεία, δώρα, γιορτές, τιμητικές πλάκες, ticket restaurant και ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η κουλτούρα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα φιλική και  κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για τους εργαζομένους να γιορτάσουν και να μοιραστούν ωραίες στιγμές. Οι εργαζόμενοι μπορούν να φέρουν καθημερινά τα κατοικίδιά τους ή τα παιδιά τους στο γραφείο χωρίς πρόβλημα. Η εταιρεία επενδύοντας στην καινοτομία διοργανώνει διαγωνισμούς ιδεών, όπως π.χ. το «Κάνε τη διαφορά!» και επιβραβεύει τους «ήρωές» της αλλά και τις ομάδες που είναι πιο δημιουργικές. Πέρα από το ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι, έχει καθιερωθεί και το αποκριάτικο, διοργανώνονται εκδρομές για δραστηριότητες team building, ενώ οι εργαζόμενοι τρέχουν ή τραγουδούν για καλό σκοπό σε δραστηριότητες που εμπεριέχουν ή αποβλέπουν σε κάποια κοινωνική προσφορά. Οι εργαζόμενοι στη Mars πραγματοποιούν πολλές δράσεις που απευθύνονται στο κοινό καλό. Σε μία από αυτές πρόσφατα η εταιρεία δώρισε 4,5 τόνους τρόφιμα σε ΜΚΟ που φροντίζουν πρόσφυγες. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ενεργό δράση στην προστασία των αδέσποτων ζώων και προσφέρει και ένα Πρόγραμμα Υποτροφιών για φοιτητές κτηνιατρικών σπουδών.

Οι Πέντε Αρχές πάνω από όλα:

Οι Πέντε Αρχές της εταιρείας έχουν περάσει πλέον στο DNA του κάθε εργαζομένου και γίνονται πραγματικά πράξη στην καθημερινότητα. Μπορεί κανείς να το δει αυτό στο τεράστιο κολάζ «Wall of Fame» που κοσμεί τους χώρους της εταιρείας, όπου αντικατοπτρίζονται οι Πέντε θεμελιώδεις Αρχές και δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους εργαζομένους στο πλαίσιο  των βιωματικών εργαστηρίων που οργανώνει η εταιρεία.

Εταιρία

MARS Greece

Κατάταξη στη λίστα

5 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση?

Εμπορία Ειδών Διατροφής

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

168

Τζίρος (2015)

55.700.000 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

4,08%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

95/72

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

45,35

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

36,94%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

MARS Greece: Εταιρεία με θεμελιώδεις αρχές-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

MARS Greece: Εταιρεία με θεμελιώδεις αρχές-2

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή