Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Επιτυχία με ανθρώπινο πρόσωπο

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Επιτυχία με ανθρώπινο πρόσωπο

4' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

• Μοναδικό και ασυνήθιστο στην εταιρεία μας είναι πρώτα η ανθρωπιά που έχει απέναντι στο προσωπικό της, π.χ. η κατανόηση του προβλήματος υγείας που έχω εγώ προσωπικά. Πρώτα από όλα μετράει αυτό και μετά όλα τα άλλα. Με κάνει να προσπαθώ όσο παραπάνω μπορώ. Ευχαριστώ.

• Επειδή έχω μέτρο σύγκρισης από άλλα SM όπου εργαζόμουν λέω με όλη την ειλικρίνειά μου ό,τι ο όμιλος ΜΑΣΟΥΤΗΣ στον οποίο εργάζομαι είναι ότι καλύτερο μου έχει τύχει σε θέμα εργασίας.

• Ο κ. Διαμαντής Μασούτης είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο.

H εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων Σούπερ Μάρκετ στη Βόρειο Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 6.500 εργαζομένους. Καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, από τους νομούς της Στερεάς Ελλάδος, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα, καθώς και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο, με 244 Supermarkets και 20 Cash & Carry (χονδρικής). Από αυτά πάνω από 110 λειτουργούν μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία επίσης έχει 3 πρατήρια βενζίνης.

Κάποιες από τις παροχές της:

Οι νέες προσλήψεις γίνονται με υψηλότερους μισθούς συγκριτικά με αυτά που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η εταιρεία δεν μείωσε μισθούς σε κανέναν εργαζόμενο, παρόλο που η τελευταία κλαδική σύμβαση εργασίας προέβλεπε μείωση μισθών 6,5%.

Σε όλους τους εργαζομένους της εταιρείας παρέχεται έκπτωση 5% επί των αγορών τους. Ταυτόχρονα, δίνεται χρηματικό bonus στους πωλητές κρεοπωλείου/μαναβικής (έως 300€ το εξάμηνο), προκαταβολή μισθού σε όλους από 25% έως 40% του μισθού τους και άτοκα δάνεια σε περιπτώσεις ανάγκης.

Πολλές επιπλέον παροχές δίνονται στα στελέχη της εταιρείας, όπως δώρο γάμου, καλάθια με κρασιά στις ονομαστικές εορτές, δωροεπιταγές. Σε όσους εργαζομένους κλείνουν 15 χρόνια στην εταιρεία,  δίνεται δώρο ρολόι χειρός κατά τη γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σημαντικό ρόλο παίζει και η εκπαίδευση στην εταιρεία, καθώς ενδεικτικά το 2016 εκπαιδεύτηκαν περίπου 3.000 εργαζόμενοι με συνολικό κόστος εκπαίδευσης €340.000.

Δράσεις και ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας απορρέει σε σημαντικό βαθμό από το οικογενειακό περιβάλλον που έχει καταφέρει να αναπτύξει.

Σε όλα τα καταστήματα διοργανώνεται κάθε χρόνο κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αθροιστικά, σε καταστήματα, γραφεία και logistics center κόβονται περίπου 300 βασιλόπιτες και το χρηματικό ποσό που μοιράζεται στους τυχερούς φτάνει τα €30.000.  Η εταιρεία διοργάνωσε και συμμετείχε στον καθαρισμό των παραλιών Καλλικράτειας Χαλκιδικής, Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής και Ραψάνη Καβάλας κλπ., με αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων από τα καταστήματα των περιοχών.

Κομμάτι της σύγχρονης Θεσσαλονίκης:

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, στην παραλία Θεσσαλονίκης, η εταιρεία οργάνωσε εορταστική εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Στην εκδήλωση έγιναν τα αποκαλυπτήρια της αιωνόβιας ελιάς, δωρεά της οικογένειας Διαμαντή Μασούτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Διαμαντή Μασούτη.

Στην εκδήλωση που ήταν καλεσμένοι όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με πλήθος κόσμου διασκέδασαν με τους Shining Stars, Fortissimo, ενώ το κέφι και η ζωντάνια απογειώθηκαν με την εμφάνιση των Onirama.

Η δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας!

H υπερηφάνεια για την εταιρεία, η εμπιστοσύνη και οι στενοί δεσμοί που έχουν οι εργαζόμενοι με αυτήν έχουν αποτυπωθεί πλήρως στα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces 2017, που για έκτη συνεχόμενη χρονιά την κατατάσσει μεταξύ των 10 εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων, η μεγάλη διασπορά τους σε 246 καταστήματα, κέντρο Logistics και γραφεία διοίκησης κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο σημαντικό για εμάς. Οι ανατροπές των τελευταίων ετών στις εργασιακές σχέσεις και η οικονομική κρίση δεν επηρέασαν τις σχέσεις μας με τους εργαζομένους. Η εταιρεία δεν έκανε μείωση θέσεων εργασίας, ούτε μισθών, είναι πάντα τυπική και συνεπής στην πληρωμή των εργαζομένων. Δημιούργησε και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με την ανάπτυξή της. Στηρίζει τοπικούς παραγωγούς και μέσα από ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης είναι πάντα κοντά στους ανθρώπους που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Παρέχουμε στους εργαζομένους διαρκή εκπαίδευση με σκοπό τη συνεχή βελτίωση και εξέλιξή τους.

Μέσω της έρευνας απόψεων των εργαζομένων ανακαλύπτουμε τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους, δουλεύουμε πάνω σε αυτά, βελτιωνόμαστε, με αποτέλεσμα τη διαρκώς αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών από τους εργαζομένους προς τους πελάτες. Οι προοπτικές εξέλιξης, η κατανόηση των προσωπικών αναγκών, το πιστοποιημένο ασφαλές περιβάλλον εργασίας και η εταιρική κουλτούρα είναι επίσης κάποιοι από τους λόγους που μας διατηρούν μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στο εργασιακό περιβάλλον. H 6η συνεχόμενη διάκριση της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. μας δίνει δύναμη και διάθεση  να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε καταφέρει και να προσπαθούμε συνέχεια για το καλύτερο με εμπνευστή και οδηγό πάντα τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Διαμαντή Μασούτη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους μας που μας στηρίζουν και μας οδήγησαν στη νέα διάκριση.

Θωμάς Χρήστου

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.: Επιτυχία με ανθρώπινο πρόσωπο-1

Διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων

Εταιρία

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Κατάταξη στη λίστα

5 (250 + εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Λιανικό εμπόριο/Super Market

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

6592

Τζίρος (2016)

800 Εκατ. Ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

0,5%

Αναλογία ανδρών – γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

1555/1528

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζόμενου

8

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

36,5%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζόμενους

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή