Σουλτς: Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν αποτελεί μήνυμα για τις εκλογές του Σεπτέμβρη

Σουλτς: Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν αποτελεί μήνυμα για τις εκλογές του Σεπτέμβρη

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε σήμερα στα γραφεία του κόμματός του, στο κτίριο Βίλι Μπραντ, ότι δεν διακρίνει κάποιο μήνυμα για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, από το αποτελέσματα των εκλογών του Ζάαρλαντ.

Με τον «διακεκριμένο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Αριστεράς» στο Κοινοβούλιο του Ζάαρλαντ, Όσκαρ Λαφονταίν, υπάρχει «μία ιδιαίτερη κατάσταση», η οποία δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κανένα άλλο ομοσπονδιακό κρατίδιο «πόσο μάλλον» σε ολόκληρη την Γερμανία.

Θα ήταν «όχι μόνο λάθος, αλλά μεγάλη απερισκεψία» να εξαχθούν συμπεράσματα γαι τις επικείμενες εκλογές στα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταιν και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεσταφαλίας και για τις ομοσπονδιακές-εθνικές εκλογές.

«Οι προεκλογικοί αγώνες είναι αγώνες αντοχής και όχι ταχύτητας. Διαθέτουμε αντοχές μακράς διάρκειας», τόνισε, απευθυνόμενος στους Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι «σήμερα χαίρονται, αλλά δεν θα έπρεπε να χαίρονται πολύ νωρίς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή