Κατ’ οίκον περιορισμός με «βραχιολάκι» για τον 39χρονο Παραολυμπιονίκη

Κατ’ οίκον περιορισμός με «βραχιολάκι» για τον 39χρονο Παραολυμπιονίκη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης θα βρίσκεται ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠ, βρέθηκε το πρωί ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή και επί πέντε ώρες έδωσε την δική του εκδοχή σε όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυρισμοί του 39χρονου ήταν αντίθετοι με όσα είπε αμέσως μετά το έγκλημα στις αστυνομικές αρχές.

Έτσι, ενώ αρχικά φαίνεται να είχε υποστηρίξει πως το όπλο με το οποίο έγινε το φονικό ανήκε στο θύμα, τώρα φέρεται να αποδέχθηκε πως του ανήκε και τόνισε πως το χρησιμοποίησε βρισκόμενος σε άμυνα, κάνοντας λόγο για προκλητική παρουσία του θύματος.

Φέρεται επίσης να δήλωσε την απόλυτη λύπη του για ό,τι συνέβη, λέγοντας πως προηγήθηκε σφοδρή αντιδικία και πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει το θύμα.

Στον ανακριτή κατέθεσε και ο προπονητής του αθλητή, ως μάρτυρας υπεράσπισή του, ενώ έξω από το ανακριτικό γραφείο ανέμεναν τον κατηγορούμενο οι γονείς και ο αδελφός του.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασίας και την γνωστοποίησης της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα, ο συνήγορος του αθλητή, Πέτρος Μαντούβαλος, εξέφρασε την ικανοποίησή τους, καθώς, όπως τόνισε, «εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή